Ons-kent-ons en verdient heerlijk: oud-minister Edith Schippers nieuwe baas DSM Nederland

Ons-kent-ons en verdient heerlijk: oud-minister Edith Schippers nieuwe baas DSM Nederland

De voormalige minister van Volksgezondheid wordt de grote baas bij een speciaaldchemiebedrijf.

Is het niet heerlijk om te zien hoe innig het grote bedrijfsleven en de politiek met elkaar verweven zijn?

Weet je wat nou zo opmerkelijk is? Nicolaï is óók een VVD'er. Je zou bijna denken dat DSM Nederland zijn presidenten bewust kiest op basis van partijlidmaatschap en politieke invloed...

Corruptocracy, anyone? Of mogen we dat niet hardop zeggen in Nederland? We zijn immers geen derdewereldland waar het er zo corrupt aantoe gaat. Toch?

Afijn, in ieder geval kunnen we er nu wel zeker van zijn dat Schippers Mark Rutte niet zal opvolgen als a) leider van de VVD en b) premier. Mevrouw kiest voor het grote geld, niet voor de macht. Misschien is dat niet eens zo gek: ze heeft als minister al de macht gevoeld, nu is het tijd om te cashen. Als ze die baan net zo lang houdt als Nicolaï (die 'president' van DSM werd in 2011) komt dat in ieder geval wel goed.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties