'Ontsnapte terrorist Abdeslam wil nieuwe aanslag plegen'

Geen categorienov 17 2015, 9:00
De ontsnapte terrorist Salah Abdeslam wil volgens Belgische autoriteiten waarschijnlijk meer aanslagen plegen.
Hoewel het er gisteren even de schijn van had dat Salah Abdeslam - die betrokken was bij de recente aanslagen in Parijs - was opgepakt in het Brusselse Molenbeek, bleek dat toch niet zo te zijn. Er waren weliswaar individuen aangehouden, maar Salah was niet één van hen.
Dat is bijzonder zorgwekkend; niet alleen omdat hij betrokken was bij de aanslagen in Parijs, maar ook omdat hij volgens de Belgische autoriteiten van plan is om nóg een aanslag te plegen. Ditmaal in België:

Volgens Belgische media zijn er ,,sterke aanwijzingen" dat Abdeslam in België een aanslag wil plegen. Het dreigingsniveau bij onze zuiderburen is daarom opgeschaald van twee naar drie. Dat is het een-na-hoogste niveau en betekent dat de dreiging ,,mogelijk en waarschijnlijk" is.

Belgen worden opgeroepen om goed om zich heen te kijken. Als ze Salah zien moeten ze meteen contact opnemen met de politie. Hoewel sommige mensen het heft wellicht in eigen hand willen nemen raadt de politie dat af:

"Er wordt aan iedereen gevraagd die betrokkene opmerkt om geen enkel persoonlijk initiatief te nemen en onmiddellijk de politie te verwittigen."

De reden daarvoor moge duidelijk zijn: Salah is buitengewoon gevaarlijk en hoogstwaarschijnlijk gewapend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten