Ook Oostenrijk springplank Jihadisten

Ook Oostenrijk springplank Jihadisten

Zorgwekkend

Volgens Soeren Kern in een artikel op het Gatestoneinstitute is ook Oostenrijk in toenemende mate een uitvalsbasis voor Jihadisten en wordt het land gezien als een aantrekkelijke 'speerpunt' voor het vestigen van een 'Europees kalifaat':

"Austria figures prominently in a map produced by the IS that outlines the group's five-year plan for expanding its caliphate into Europe, and has emerged as a central hub for jihadists seeking to fight in Syria."

Enkele quotes van Oostenrijkse Jihadisten:

"Allah also gives you the opportunity to wage jihad in Austria."

"We are proud that Allah has chosen us. We feel like lions."

De Oostenrijkse regering heeft intussen maatregelen afgekondigd om het toenemende moslim extremisme in hun land aan te pakken en heeft de Geheime diensten flink uitgebreid.

Het wordt steeds driester met al die islamitische extremisten in de landen van Europa. We kunnen niet zeggen dat het nog 'incidentjes' zijn of dat de problemen met theedrinken opgelost kunnen worden. Er is sprake van een serieus probleem, dat de veiligheid bedreigt en klauwen met geld kost om het in de hand te houden. Maar we kunnen ook niet zeggen dat er niet tegen gewaarschuwd is. Wie noemde al ruim twaalf jaar gelden islam 'een achterlijke cultuur'?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties