Openbaar Ministerie gaat geweldplegers tegen politie en Pegida-demonstranten vervolgen

Geen categoriemei 31 2019, 20:00
Wie denkt dat het Openbaar Ministerie na de Pegida-actie in Eindhoven uit de neus heeft zitten vreten, heeft het goed mis! Maar liefst zeven verdachten zullen worden vervolgd als uit beeldanalyses blijkt dat zij verantwoordelijk waren voor geweldpleging tegen politie en Pegida-demonstranten. Via het AD.
De Pegida-demonstratie in Eindhoven leverde een grimmige sfeer op. Pegida-aanhangers wilden weer eens vrolijk gaan lopen barbecueën/frituren voor een moskee, waardoor er al snel een tegenactie op touw werd gezet door Turkse jongeren. Dat begon nogal aardig, de Turkse knaapjes gingen midden op de weg zitten bidden. Verrassing! Zo rond 19:00 uur sloeg de sfeer om en begon het geweld. Er werden stenen gegooid en de ME moest diverse keren op de tegendemonstranten inbeuken met charges. Pegida-aanhangers moesten toen in veiligheid worden gebracht.
In de dagen erna liep iedereen op Twitter en Facebook (en de Telegraaf) te miepen over dat het Openbaar Ministerie niemand op zou pakken (want Turkse jongeren!) en dat ze oogkleppen op zouden hebben. Niet dus!
[embed]https://twitter.com/Het_OM/status/1134472667006984193[/embed]
Zeven verdachten zijn opgepakt en worden mogelijk vervolgd. Eveneens is het goed mogelijk dat er meer arrestaties zullen volgen, als uit beeldanalyses blijkt dat er nog meer geweldplegers zijn geweest. Het gebruikte geweld is volgens het OM namelijk onacceptabel, natuurlijk ook omdat de politie net zo hard het doelwit was.
Hartstikke goed van het OM om zo snel opheldering te geven. Zij zijn zich dus ook bewust van de beeldvorming en het eigen imago.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten