Ophef! Politiebureau Schilderswijk: agenten noemen zichzelf 'Marokkanenverdelgers'

Ophef! Politiebureau Schilderswijk: agenten noemen zichzelf 'Marokkanenverdelgers'

Ophef! 'Ongezonde cultuur' door geweld en discriminatie bij politiebureau Hoefkade in de Haagse Schilderswijk. Een groep agenten noemt zichzelf de 'Marokkanenverdelgers' en dus is iedereen geschokt! Via de NRC.

Oh jee, zomaar een stel racisten in het politiebureau die zich compleet zonder logische verklaring 'Marokkanenverdelgers' noemen. Hoe heeft dit toch zo kunnen gebeuren?

Ik wil prima meegaan in het sentiment dat men bij dit politiebureau is doorgeschoten. Naar mijn idee blijft de oorzaak van dit gedrag echter onbelicht. Je ziet namelijk eenzelfde soort gedrag opdoemen bij soldaten die hun vijand dehumaniseren. Vaak is dat door een combinatie van propaganda en het ervaren van oorlogssituaties. Zou het dan ook niet kunnen dat deze agenten vergelijkbare situaties hebben meegemaakt en een sentiment hebben opgepikt van een 'Marokkanenprobleem'?

Nogmaals, ik deel de mening dat hun gedrag verkeerd is. Maar ergens moet het toch wel opvallen dat ze zich specifiek op Marokkanen richten en zich op zo'n manier uiten die op mij overkomt als gedesillusioneerd:

"In de brief worden de incidenten niet specifiek omschreven. Maar volgens bronnen bij de politie zou er een groep agenten op team Hoefkade opereren die zich bedienen van de naam ‘Marokkanenverdelgers’. In appgroepen noemen Haagse agenten klokkenluiders „tere zieltjes” en ze klagen over „soft links gedoe”. Allochtonen die worden bevorderd, worden ‘goudzoekers' genoemd."

Het lijkt mij meer voort te komen uit een gevoel van onmacht en frustratie. Prima dat de agenten aangesproken worden op hun uitlatingen, maar nergens zie ik ook maar iets staan over hoe dit toch heeft kunnen ontstaan. En dáár gaat ook wat mis, want op die manier zullen dit soort uitlatingen gewoon de kop op blijven steken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties