shutterstock 1382424569

Opnieuw gemeente die capituleert voor boerkawaanzin, speeltuin mag er mee vol lopen: 'Geen verbod mogelijk!'

Geen categoriesep 25 2019, 8:00
Na het openbaar vervoer, verschillende gemeentes waaronder Amster-"Sodom & Gomorro"-dam en zelfs de politie geeft ook de volgende overheidsinstantie zich over aan de boerkabende, en weigert streng te zijn tegen het strenge islamistische, anti-westerse gewaad. De gemeente Haarlemmermeer meent dat ondanks het gevoel van onbehaaglijkheid dat er van uitgaat, speeltuinen niet gevrijwaard kunnen blijven van deze nare kledingstukken. Daarbij doet men zelfs een beroep op de Grondwet.
Is er potdomme nog één overheidsinstantie over die niet direct op de knieën is gegaan om het radicaal-islamitische gedachtegoed dat achter de boerka schuilgaat te appeasen? De (in publiek eigendom verkerende) OV-bedrijven, gemeentes, de politie en zelfs de zorg... allemaal steunen ze boerka- en niqabdraagsters voor 200%. Ondanks de dreiging die van de vormeloze gewaden uitgaat, en ondanks het boerkaverbod.
En de lijst met instanties die pro-radicale islamismeuniformen zijn, blijft zelfs bijna twee maanden na de invoering van het boerkaverbod alleen nog maar groeien. Case in point: dit zijn de laffe terugtrekkende gebaren van de gemeente Haarlemmermeer. Men baseert zich zelfs (abusievelijk!) op de Grondwet om maar een radicale stroming van de islam te kunnen blijven verdedigen. Waarom, in vredesnaam?

"Een verbod om in speeltuinen gezichtsbedekkende kleding te dragen is in strijd met de Grondwet en kan daarom niet in Haarlemmermeer worden ingevoerd. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders geantwoord op schriftelijke vragen van Forza!

De partij had om een zogeheten boerkaverbod in speeltuinen gevraagd om de veiligheid op die plekken te garanderen. Het verbod zou in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) moeten worden opgenomen. Het college zegt dus nu dat dit niet kan.

Het college is ook niet van plan om de Vervoerregio en zorginstellingen te wijzen op het handhaven van het boerkaverbod. Volgens B en W is dat hun taak niet en is het aan de organisaties zelf om te bepalen hoe zij het verbod handhaven."

Wie verlost ons toch eens van die ongelofelijke bestuurlijke lafheid?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten