Orang-oetanmoeder en haar kindje werden uitgehongerd gevonden. Je gelooft nooit hoe ze er nu uitzien

Geen categorienov 11 2015, 16:00
Medewerkers van International Animal Rescue vonden een kleine maand geleden twee nagenoeg uitgestorven orang-oetans. Ze waren zowel uitgehongerd als zwaar getraumatiseerd.
De arme beesten moesten hun woonplaats in de jungle van Borneo verlaten toen er hevige bosbranden uitbraken. Vervolgens renden ze het bos uit. Natuurlijk moesten de apen daarna op zoek naar eten, wat niet gemakkelijk te vinden was in die omgeving.
Daarom gingen ze naar dichtbij zijnde dorpjes. Ze hoopten daar wat eetafval te vinden van inwoners.
Ze vonden inderdaad iets te eten, maar helaas waren ze niet in staat om wat voor maaltijd dan ook te nuttigen. In plaats van de apen goed te behandelen ging de lokale bevolking namelijk helemaal los: ze bekogelden de orang-oetans met stenen. Ze probeerden de arme dieren zelfs vast te binden en vervolgens letterlijk te stenigen (te doden door ze met stenen te bekogelen), dit omdat ze hen als ongedierte zien.
Screen Shot 2015-11-11 at 14.40.40
Toen de reddingswerkers de twee orang-oetans vonden waren ze er allebei bijzonder slecht aan toe. Zo had de moeder over haar hele lichaam wonden, en had ze maar net genoeg melk om haar kind te voeden.
Sindsdien zijn de twee verzorgd door de hulpwerkers die hen vonden? Het gevolg? Ze zijn ontzettend opgeknapt. Sterker nog, ze zijn nu zo gezond en sterk dat ze de jungle weer in kunnen. Onlangs werden ze uitgezet door International Animals Rescue. De beelden van hun vrijlating zijn zowel buitengewoon inspirerend als hartverwarmend:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten