Oranje krabbelt op naar vijftiende plek in FIFA-ranking

Geen categorieokt 25 2018, 12:06
Wereldtitels kun je er niet voor kopen en een garantie op succes is het evenmin, maar goed nieuws is het wel. De voetballers van Oranje stijgen twee plaatsen in de wereldranking van FIFA. Daarmee staan ze nu op de vijftiende plek. Afgelopen twee wedstrijden presteerde Oranje goed en wonnen ze met 3 - 0 van de Duitsers. Ook namen ze het op tegen de Belgen en speelden gelijk (1 - 1). De Belgen staan op de eerste plek van de FIFA-ranking. Het lijkt dat het kwakkelen van de afgelopen jaren begint af te nemen en Nederland haar voetballende vorm herpakt. Oranje laat Mexico en Zweden achter zich in de internationale ranking.
In de UEFA Nations League staat Nederland op de tweede plek van groep A, achter de Fransen. Maar Nederland moet nog wel één extra wedstrijd spelen om Frankrijk in te halen. Met een verloren en een gewonnen pot laten ze de Duitsers wel achter zich. De Duiters presteren bijzonder matig en staan op de laatste plek van de groep. Die mannschaft heeft ondertussen haar vorm volledig verloren. Het ging al niet goed op het Europees Kampioenschap jongstleden, waar de ploeg van Joachim Low matig presteerde. Terwijl de Duiters zich vooral druk maakten om Mesut Özil, speelden ze als een zak aardappelen.
Nu hebben de Duitsers een nieuwe coach, de Engelse Sam Allardyce. De voormalig trainer van Everton staat bekend om zijn kunde op het 'redden' van de eer. Zo gaf hij de Engelse ploeg stabiliteit waardoor het voetbalteam niet verder afzakte. Hetzelfde geldt nu voor het Duitse team, dat onderaan de ranglijst van de UEFA Nations League staat en dringend behoefte heeft aan het stabiliseren van het team. Wellicht dat Allardyce daar een aandeel aan kan hebben, maar de mannen op het veld moeten het toch echt met z'n 11-en doen.
Voor Nederland lijken dus nu betere tijden aan te breken. Niet alleen doen de oosterburen het slecht, zelf presteren ze ook steeds beter. De 1 - 1 wedstrijd tegen Belgie biedt zeker hoop voor de toekomst, want de Belgen zijn volgens de FIFA-ranking het beste team.
[caption id="attachment_211991" align="aligncenter" width="750"]De FIFA ranking op het moment: Oranje op een vijftiende plek. De FIFA ranking op het moment: Oranje op een vijftiende plek.[/caption]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten