Mourad 'Ik Steun De Doodschopper Van Een Grensrechter' Taimounti wil voor DENK als lijsttrekker de Amsterdamse raad in

Mourad 'Ik Steun De Doodschopper Van Een Grensrechter' Taimounti wil voor DENK als lijsttrekker de Amsterdamse raad in

Mourad Taimounti, vroeger nog een CDA'er en, gaat voor DENK als lijsttrekker meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Hij kwam al in opspraak toen bekend werd dat hij een verzamelactie steunt voor de man die de grensrechter in Nieuwenhuizen doodschopte.

Meer partijen maken zich druk over deze onderwerpen. Wat maakt jullie anders?
"Wij zetten woord bij daad. Wij willen geld uittrekken om deze problemen aan te pakken. Andere partijen zijn ook tegen discriminatie, maar geven hun geld aan andere zaken uit. Islamofobie is de grootste vorm van discriminatie, gevolgd door Afrofobie. Maar wat doen wij eraan? De overheid moet een afspiegeling zijn van de samenleving, maar bij de meeste organisaties is de top wit en de uitvoering zwart."

Zoals te zien is aan dit stukje uit het interview met Taimounti, wil DENK in Amsterdam zich ook vooral geen inzetten tegen discriminatie van etnische minderheden. Daarbij gebruiken ze naast Islamofobie nu ook Afrofobie. Twee woorden die suggereren dat er blijkbaar dus heel veel mensen lijden aan de psychische stoornis, want dat is wat een fobie uiteindelijk inhoudt. DENK wil volgens eigen zeggen vooral de polarisatie tegengaan door ironisch genoeg dit soort woorden te gebruiken waarbij mensen bij voorbaat al worden weggezet als psychisch gestoord.

De partij is het eens met de suggestie dat er veel allochtonen lid zijn van de partij en stemmen op de partij. Ze vinden het ook niet erg dat ze mensen trekken die zich eerst helemaal niet gehoord voelden. Dat valt ook te prijzen, want maatschappelijke betrokkenheid is bij deze bevolkingsgroepen een groot goed als het gestimuleerd wordt. Toch vormt het dadelijk een aanzienlijke achterban met een typische identiteit en dan vooral etniciteit. De kans is dat het een zuiverend systeem zal worden, waarbij andere mensen zich niet goed voelen bij de partij en het alleen maar dezelfde soorten mensen aantrekt.

Enfin, we gaan nog veel horen van DENK. Samen met Forum voor Democratie zullen ze de lokale politiek op zijn kop zetten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer