Oud-militairen rebelleren tegen hardvochtige minister Hennis, sturen hun medailles uit woede naar de Tweede Kamer

Oud-militairen rebelleren tegen hardvochtige minister Hennis, sturen hun medailles uit woede naar de Tweede Kamer

Zo schrijnend is de situatie vanwege het AOW-gat waarmee duizenden militairen opeens geconfronteerd worden.

VNL-Kamerlid Louis Bontes laat weten op Twitter dat steeds meer oud-militairen duidelijk maken aan de politiek dat het maar eens afgelopen moet zijn met de vuile spelletjes van het kabinet Rutte II. Ze zijn met name woedend omdat ze opeens geconfronteerd worden met een AOW-gat, waardoor ze financieel mogelijk in de problemen komen.

Toen het kabinet aankondigde dat de pensioenleeftijd met drie maanden verhoogd werd berichtten wij al meteen dat dit grote problemen zou veroorzaken voor talloze mensen; zowel voor mensen actief in de privésector als in de publieke sector. Daarbij hadden wij met name oog voor militairen, die immers hun lijf en leden riskeren om onze veiligheid te garanderen en daarvoor bedankt worden met een pensioengat.

Als minister van Defensie Jeanine Hennis haar verantwoordelijkheden enigszins serieus nam zou ze er alles aan doen om de militairen die hierdoor getroffen worden te beschermen. Maar ja, omdat mevrouw geen knip voor de neus waard is blijft ze lekker op haar achterwerk zitten en doet ze helemaal niets. Want stel je voor dat je het opneemt voor onze dappere dames en heren in uniform. Dat moet je als nepliberaal natuurlijk vooral niet willen. Laat ze maar lekker aan hun lot over. Als ze geen geld hebben voor elektriciteit en gas hakken ze maar een boom en steken ze de takken maar in de fik; zo kunnen ze toch nog een beetje warm blijven. En ach, tegelijkertijd hebben ze dan natuurlijk ook meteen een mooi kampvuur gemaakt. Zie dat maar als extra training. Niet dat ze dat nodig hebben als oud-militairen zijnde, maar hé, alleen zeurpieten vallen over dat soort details.

Het moet maar weer eens benadrukt worden: de manier waarop dit kabinet omgaat met militairen en veteranen is écht afschuwelijk. Als Hennis iets van eer en schaamtegevoel had zou ze haar functie nu neerleggen. Maar nee, dat pluche zit veel te lekker voor mevrouw de minister, en dus blijft zij lekker bakken met belastinggeld verdienen terwijl ze onze oud-militairen in de kou laat staan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer