shutterstock 592254368

Oude juwelen? Dit kun je er nog mee doen

Geen categorieaug 14 2019, 12:59
Het is een luxe probleem, maar toch. Veel mensen hebben thuis oude juwelen liggen, ergens op zolder of verstopt in een kastje. Ze doen er niets meer mee en dat is uiteraard zonde van de juwelen, die vaak nog best wat geld waard blijken.

Laat de juwelen taxeren en verkoop ze

Het meest eenvoudige wat je met je oude juwelen kunt doen is ze uiteraard gewoon verkopen. Laat je juwelen dan wel eerst taxeren en wacht op het goede moment. De prijs voor goud bijvoorbeeld, wisselt nogal. Door precies het juiste moment te kiezen haal je er het meeste geld voor jezelf uit. Wat een erg leuke optie is, is je oude juwelen om te laten smelten. Van het resultaat laat je vervolgens iets nieuws maken, iets dat volledig door jezelf ontworpen is. Je kunt met het omgesmolten goud en zilver ook meerdere sieraden laten maken, voor je kinderen en kleinkinderen bijvoorbeeld. Over een origineel en persoonlijk cadeau gesproken.

Laat je voorlichten door professionals over de prijs van goud

Wil je het optimale uit je oude juwelen halen en kies je ervoor om ze te verkopen, ga dan nooit met de eerste de beste in zee. Ga gedegen te werk en laat je oude juwelen door meer dan een partij op waarde schatten. Daarna laat jij je voorlichten over de prijzen die voor goud gegeven worden en sla je toe als de koersen het hoogst zijn. Praat daar eens over met een professional op dit gebied. Want als jij je oude juwelen dan toch van de hand wil doen, dan uiteraard het liefst ook voor de hoogste prijs.

Ultrasoon reiniger werkt met voor ons niet waarneembare geluidsgolven

Wat je zeker moet doen, is de stoflaag van je oude juwelen halen. Sterker nog, reinig je sieraden voor je ze laat taxeren of er iets anders mee doet. Dat kan prima met een ultrasoon reiniger, geknipt voor het reinigen van juwelen (en brillen). Een ultrasoon reiniger werkt op basis van niet door mensen waarneembare geluidsgolven die door het water (met reinigingsvloeistof) gezonden worden. Er ontstaan duizenden en duizenden luchtbelletjes, die vervolgens door de geluidsgolven als het ware in elkaar klappen. Het resultaat is steeds een schone bril en brandschonen juwelen. De oude juwelen zien er ineens heel anders uit en soms is dat voor mensen een reden ze toch maar zelf te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten