Pak popcorn: Tweede Kamer debatteert woensdag over mislukte formatie

Pak popcorn: Tweede Kamer debatteert woensdag over mislukte formatie

De Tweede Kamer gaat woensdag vanaf 10:45 uur debatteren met informateur Edith Schippers over de vastgelopen formatie.

De informateur heeft haar verslag overhandigd aan de Kamervoorzitter.

Woensdagmiddag zal de Tweede Kamer debatteren over de mislukte formatie.

Naamloos

Het gaat dan om een debat op basis van artikel 139A van het Reglement van Orde: de bespreking van de benoeming van een informateur.

Het wordt spannend hoe de partijen zich zullen opstellen in het debat. Na de stukgelopen onderhandelingen zijn de ogen gericht op de ChristenUnie. Maar zoals bekend heeft dit niet de voorkeur van D66. Op het gebied van migratie ligt de ChristenUnie nauwelijks dichter bij de VVD en het CDA dan GroenLinks. Ook is het de vraag hoe definitief de breuk tussen VVD, CDA en D66 met GroenLinks is. De partijleiders waren opvallend mild en afgewogen in hun woordkeuze voor de camera.

Ook de PvdA lijkt weer een serieuze regeringskandidaat te worden ondanks hun grote verlies bij de verkiezingen. De PvdA-leden hebben zich dan wel uitgesproken tegen regeringsdeelname, het land moet uiteindelijk geregeerd worden, dus komt ook de PvdA weer in beeld voor het pluche.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties