Pechtold werpt zichzelf ineens op als klimaatredder en noemt Buma 'een pessimist'

Geen categoriesep 18 2018, 16:00
Alexander Pechtold (D66) lijkt snel een nieuw imago voor zichzelf te willen ontwikkelen. Dat penthouse en z'n ex dwingen tot abortus blijkt het niet zo goed te doen. Daarom komt hij vandaag met een reactie op Sybrand Buma (CDA) die zich pessimistisch uitliet over het Nederlandse klimaatbeleid. Via The Post Online.
Buma werd door Pechtold een pessimist genoemd. Buma gelooft namelijk niet zo in dat Nederlandse geroeptoeter van politici waar ze maar gewoon even gaan roepen dat ze ergens koploper in zullen gaan worden waardoor andere landen jaloers naar ons zullen kijken. Buma noemt specifiek het klimaatbeleid als mogelijk thema waarlangs Nederland in twee kampen wordt verdeeld, zoals Pim Fortuyn met z'n immigratiethema teweegbracht.
Pechtold wuift dat verbazingwekkend scherpe inzicht van Buma gewoon van de hand met een Tweet en noemt 'radicale verduurzaming' een 'morele plicht'. Buma is bang dat men allerlei belastingen op CO2 en windmolens in de achtertuin niet zo gaat waarderen. Pechtold zegt eigenlijk met een paar lijpe woorden dat dat deel van het Nederlandse volk maar gewoon z'n bek moet houden en moet betalen want het is 'een morele plicht'.
Buma meent dat klimaatbeleid alleen zou kunnen werken als er internationale afspraken worden gemaakt, niet wanneer alleen Nederland zichzelf helemaal kapot maakt door belastingen. Pechtold erkent gelukkig nog wel de zorgen dat de burger zal gaan moeten betalen, maar zegt dat vervuilende bedrijven extra zullen gaan betalen, of dat nou een geruststelling is...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten