Peiling De Hond: grote meerderheid van Nederlanders wil Rutte absoluut niet opnieuw als premier

Peiling De Hond: grote meerderheid van Nederlanders wil Rutte absoluut niet opnieuw als premier

Een balkon in de Schilderswijk. Bron: Daniela Paes Leao / YouTube (Creative Commons).

De VVD is weer aan het stijgen in de peilingen, maar Nederlanders willen nog steeds niet dat de partijleider opnieuw premier van Nederland wordt. Een overgrote meerderheid heeft het helemaal gehad met de premier, en na 10 jaar Rutte zijn ze wel toe aan een nieuwe premier. Toch lijkt het er sterk op dat we af stevenen op een nieuwe termijn met Rutte aan het roer.

Uit de nieuwe peilingen van Maurice de Hond wordt duidelijk dat de grote dip van de VVD al met al toch wel mee valt. Vorige week verloor de VVD, na het formatiedebat, flink wat zetels in de peilingen. Ook hadden veel Nederlanders het gehad met Rutte en zagen ze geen toekomst meer voor hem als premier. 29% van de respondenten gaf aan Rutte nog als premier te willen, deze week is het 'vertrouwen' ligt gestegen: 34% van Nederland ziet wel wat in Rutte als nieuwe premier. Een overgrote meerderheid moet hier niet aan denken.

Peiling De Hond: grote meerderheid van Nederlanders wil Rutte absoluut niet opnieuw als premier
Peiling Maurice de Hond, 11-4-2021

De VVD krijgt het toch voor elkaar, ondanks de vele schandalen, dat hun imago niet al te veel schade oploopt. De toeslagenaffaire schaadde de partij niet en ook het geroddel over Omtzigt lijkt de partij uiteindelijk weinig te schaden. Onder vrijwel iedere partij groeit de steun voor Rutte als nieuwe premier lichtelijk. Behalve bij Volt en de ChristenUnie, zij lijken helemaal klaar met VVD-leider Rutte.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties