Peiling: kiezers willen dat PVV wordt uitgenodigd voor onderhandelingen, zijn tégen coalitie met GroenLinks

Peiling: kiezers willen dat PVV wordt uitgenodigd voor onderhandelingen, zijn tégen coalitie met GroenLinks

Hoe moet het verder met de formatie?

Het Algemeen Dagblad staat nou bepaald niet bekend als de meest rechtse krant van Nederland, maar wat blijkt? Lezers van die krant willen -- nee, eisen -- dat de overige partijen de verkiezingsuitslag nou eindelijk eens serieus nemen en de PVV uitnodigen om te onderhandelen over een mogelijke coalitie:

Jawel, van de 19517 mensen die de tijd namen om te stemmen wil de helft dat de PVV mee mag praten over het vormen van een nieuwe coalitie. Dat is op zich al opvallend -- in Den Haag zijn de meeste partijen fel gekant tegen die mogelijkheid -- maar wat nog schokkender zal zijn voor de dames en heren wegkijkers in Den Haag is dat slechts 9% voor gesprekken met GroenLinks is en een magere 8% voor gesprekken met de ChristenUnie.

De optie "schrijf nieuwe verkiezingen uit" is populairder dan die andere twee mogelijkheden bij elkaar te samen.

Bam!

Wat helemaal niemand zal verbazen is dat de twee meest populaire opties onder gewone mensen -- kiezers -- de twee minst populaire mogelijkheden zijn in Den Haag zelf. Zo out of touch is het politieke establishment met de rest van het land.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties