Peiling: Leefbaar Rotterdam stijgt weer ten koste van stuntelende PVV

Peiling: Leefbaar Rotterdam stijgt weer ten koste van stuntelende PVV

Slecht nieuws voor Geert Wilders: het geklungel in Rotterdam kost de PVV twee virtuele zetels.

In januari hield Maurice de Hond een peiling onder Rotterdamse kiezers om te kijken welke partijen daar volgende maand gaan toeslaan bij de gemeenteraadsverkiezingen. Op dat moment stond Leefbaar Rotterdam er alles behalve goed voor. De partij zou weliswaar de grootste blijven, maar moest er toch zes inleveren ten opzichte van de verkiezingen van 2014. Toen kreeg de stedelijke opvolgers van Pim Fortuyn er 13, vorige maand moesten ze genoegen nemen met 7 virtuele cijfers.

Nou, goed nieuws voor Joost Eerdmans en co: deze maand zijn ze weer wat gestegen. Als er nú verkiezingen waren zou Leefbaar Rotterdam uitkomen op 9 zetels. Dat zijn er weliswaar vier minder dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, maar het is een behoorlijke verbetering ten opzichte van een maand geleden.

Natuurlijk gaat die virtuele stijging ten koste van een andere partij. Die benadeelde partij zal niemand verbazen. Het gaat natuurlijk om de PVV.

Hoewel de PVV hard inzet op Rotterdam heeft Wilders een kardinale fout gemaakt door de verkeerde lijsttrekker te selecteren. Uiteindelijk zette hij dat recht, maar toen was de schade al gedaan. Het bevestigde het beeld (alweer) van de PVV als half-amateuristische partij van mensen die de grens van het betamelijke net een beetje te vaak opzoeken.

Rechtse en populistische Rotterdammers gaan dan toch maar weer voor de veilige keuze: Leefbaar Rotterdam.

DWUXI5AXUAE9Vn8

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties