Peiling: Leefbaar Rotterdam stijgt weer ten koste van stuntelende PVV

Geen categoriefeb 18 2018, 17:00
Slecht nieuws voor Geert Wilders: het geklungel in Rotterdam kost de PVV twee virtuele zetels.
In januari hield Maurice de Hond een peiling onder Rotterdamse kiezers om te kijken welke partijen daar volgende maand gaan toeslaan bij de gemeenteraadsverkiezingen. Op dat moment stond Leefbaar Rotterdam er alles behalve goed voor. De partij zou weliswaar de grootste blijven, maar moest er toch zes inleveren ten opzichte van de verkiezingen van 2014. Toen kreeg de stedelijke opvolgers van Pim Fortuyn er 13, vorige maand moesten ze genoegen nemen met 7 virtuele cijfers.
Nou, goed nieuws voor Joost Eerdmans en co: deze maand zijn ze weer wat gestegen. Als er nú verkiezingen waren zou Leefbaar Rotterdam uitkomen op 9 zetels. Dat zijn er weliswaar vier minder dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, maar het is een behoorlijke verbetering ten opzichte van een maand geleden.
Natuurlijk gaat die virtuele stijging ten koste van een andere partij. Die benadeelde partij zal niemand verbazen. Het gaat natuurlijk om de PVV.
Hoewel de PVV hard inzet op Rotterdam heeft Wilders een kardinale fout gemaakt door de verkeerde lijsttrekker te selecteren. Uiteindelijk zette hij dat recht, maar toen was de schade al gedaan. Het bevestigde het beeld (alweer) van de PVV als half-amateuristische partij van mensen die de grens van het betamelijke net een beetje te vaak opzoeken.
Rechtse en populistische Rotterdammers gaan dan toch maar weer voor de veilige keuze: Leefbaar Rotterdam.
DWUXI5AXUAE9Vn8
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten