Peiling: Nigel Farage's Brexit Party gaat AAN DE LEIDING

Peiling: Nigel Farage's Brexit Party gaat AAN DE LEIDING

Het heeft er alle schijn van dat Farage volgende maand flink gaat uithalen bij de Europese Parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk.

Het is voor Remain-elites ongetwijfeld nauwelijks te geloven, maar uit een nieuwe peiling van het normaal gesproken behoorlijk betrouwbare YouGov blijkt dat de nieuwe partij van Nigel Farage, de Brexit Party, aan de leiding gaat voor de Europese Parlementsverkiezingen van volgende maand.

De peiling werd uitgevoerd op 15 en 16 april in het Verenigd Koninkrijk. Uit de resultaten blijkt dat maar liefst 27 procent van de kiezers momenteel voor de Brexit Party kiest. Daarmee is BP virtueel de grootste partij van het land. De tweede partij? Labour. De socialisten onder leiding van de marxistische antisemiet Jeremy Corbyn moeten genoegen nemen met een magere 22 procent. En de Tories van premier Theresa May? Die doen het met 15 procent nóg slechter.

Als dit inderdaad de uitslag wordt -- laat staan als de Brexit Party haar voorsprong nog verder uitbouwt -- zorgt dat natuurlijk voor een politieke aardbeving. En dan niet alleen in Brussel, maar ook (en vooral) in het Verenigd Koninkrijk zelf. Heel veel Tory-Brexiteers zullen dan begrijpen dat de Brexit Party een dreiging voor hen vormt, in ieder geval zolang hun partij geleid wordt door de heimelijke Remainer Theresa May.

Met andere woorden, een goed resultaat van Brexit kon weleens resulteren in een snelle wisseling van de wacht bij de Tories.

En dan wordt de grote vraag: kan de Brexit Party uitgroeien tot een volwaardige grote partij in het Verenigd Koninkrijk? Kan Farage's nieuwe club een écht alternatief gaan vormen voor Labour en de Tories? Het antwoord daarop luidt vrijwel zeker een volmondig 'ja' als May's opvolger niet een keiharde, overtuigde Brexiteer is die indien nodig zonder deal breekt met Brussel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties