Peilings! Rising from the shadows: Emmanuel Macron scoort 32% (+5) approval rating

Geen categoriejun 19 2019, 20:45
De eerste Katholieke Mis in de Notre Dame werd onlangs gehouden, de werkloosheid is op het laagste niveau sinds 2011 en Emmanuel Macron wordt volgens peilingen iets minder impopulair. Frankrijk relaxed even.
De Franse leider van La Grande Armeé de Europea scoort deze week volgens de Ipsos opiniepeilingen namelijk 32% 'approval rating'. Dit stelt als het ware de electorale houding tegenover president Macron voor. Hij heeft het dieptepunt dus achter zich, zo lijkt het. En 32% van de ondervraagden kijkt positief naar het presidentschap van Macron.
Terwijl ik La Grande Armeé de Europea in mijn tekst schreef bedacht ik mij de juiste Franse te controleren. Ik vond toen het opmerkelijke feit dat een straat in Parijs vernoemd is als La Grande Armeé de Europea, tussen La Défense en de Arc de Triomph. Frankrijk en Europese legers, ja een historische combinatie natuurlijk.
Toch kan de president blij zijn dat de rust wedergekeerd lijkt, voor nu. Macrons positie leek eventjes onhoudbaar. Ook in het buitenland kon Macron rekenen op hoon. Maar hij wordt nu toch weer iets populairder. De vraag is echter of de onderliggende problematiek waardoor Macron in het verleden verkiezingen verloor, zoals de recente Europese, zijn weggenomen of slechts gemaskeerd. En als dat laatste wat dit dan betekent voor zijn approval rating in de toekomst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten