Geluid! Robert Jensen: "Donald Trump maakt geen schijn van kans in 2020, volgens 'peilingen'"

Geluid! Robert Jensen: "Donald Trump maakt geen schijn van kans in 2020, volgens 'peilingen'"

Robert Jensen gaat in zijn recente podcast in op de politieke peilingen in de Verenigde Staten, die zouden namelijk suggereren dat de huidige president, Donald Trump, hard wordt afgestraft door Joe Biden. Volgens Jensen is het welhaast tenenkrommend: "komend jaar mogen we week na week horen dat Donald Trump weer gaat verliezen".

En inderdaad, de peilingen zijn weer binnen en volgens de recente peilingen staat Donald J. Trump inderdaad achter op Joe Biden. Maar hoeveel zijn deze Amerikaanse peilingen waard? Waar we in Nederland vooralsnog zeer betrouwbare peilingen hebben, lijken ze in de VS steeds vaker te worden gebruikt om een bepaalde kandidaat te pushen. Volgens Jensen 'een manier om een sfeertje rondom Trump te creëren'.

Maar goed, de peilingen hadden het één keer mis. Maar ongetwijfeld zullen ze hun methode corrigeren toch, om het niet wederom fout te hebben?

Volgens de Quinnipiac Poll zou Joe Biden kunnen rekenen op 50% van de Amerikaanse stemmen en Trump slechts 41%. De steekproeftrekking van deze peilingen is beperkt. Soms worden slechts honderden mensen bevraagd. Vergelijk dat eens met de kwaliteit van de peilingen die wekelijks door Maurice de Hond worden gepresenteerd. De meeste peilingen van De Hond hebben meer dan 10.000 actieve deelnemers, een duidelijk teken van de kwaliteit van de methode.

Maar in de VS is het, volgens Jensen, anders dan in Nederland. Daar worden de peilingen gebruikt om een politieke kandidaat te pushen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties