Maurice de Hond: 'door bekendheid Frans Timmermans kans op LINKSE OVERWINNING Europese verkiezingen'

Geen categoriemei 05 2019, 12:00
Syp 'de pen' Wynia schreef zeven redenen waarom je niet moet gaan stemmen voor de Europese verkiezingen, maar Maurice de Hond komt met een analyse waarvan we écht schrikken. En geeft direct één hele goede reden om wel te gaan stemmen. Er bestaat namelijk een reële kans op een LINKSE OVERWINNING!
Degene die het hardst schreeuwt, wint en het lijkt erop dat de PvdA hoge ogen gaat gooien met spitzenkandidat Frans Timmermans. Zo stelt de analist het volgende:

"Door die lage opkomst wordt normaliter de uitslag van deze verkiezingen sterk bepaald door de mate waarin de partijen hun eigen kiezers kunnen laten opkomen."

En vervolgt De Hond met:

"Maar de verkiezingen voor het Europees Parlement van 2019 in Nederland kent één component, die anders is dan de vorige keren. Er zijn twee kandidaten, die voor hun Europese Partij de "spitzenkandidaat" zijn. En één ervan is behoorlijk populair in Nederland; Frans Timmermans."

Volgens De Hond gooit Timmermans hoge ogen en trekt hij hierdoor meer stemmen naar zich toe. Ook van linkse partijen zoals GroenLinks, D66 en SP:

"En dan blijkt dat de PvdA met Frans Timmermans als lijsttrekker een duidelijk extra aantrekkingskracht heeft. Circa 15% van de GroenLinks-kiezers bij PS2019 en 10% van de kiezers van D66, SP en Partij voor de Dieren zijn van plan de PvdA/Frans Timmermans te gaan stemmen."

Volgens De Hond geeft de bekendheid de sociaal-democraten dus extra aantrekkingskracht. Forum voor Democratie heeft Derk-Jan Eppink. Een leuke, vrolijke en intelligente boreaalbeer, maar daar is alles wel mee gezegd. Bekend is hij allerminst. Toch doet ook FVD het niet slecht.
De Hond presenteert de onderstaande tabel bij zijn analyse:

Peilingen Europese Parlementsverkiezingen 2019

[caption id="attachment_225836" align="aligncenter" width="586"]Hoe gaan de kiezers stemmen? Bron: Maurice de Hond / <a href=Peil.nl" width="586" height="457" /> Hoe gaan de kiezers stemmen? Bron: Maurice de Hond / Peil.nl[/caption]
Op de bovenstaande tabel zien we overduidelijk dat de PvdA bijna dubbel zo hoog kan scoren als tijdens de afgelopen verkiezingen. Simpelweg omdat ze een bekende sociaal-democraat op hun lijst hebben staan. 21% van de ondervraagden geeft de PvdA een 'kans op een stem'. Daarna volgt direct FVD met eveneens 21% en daarna VVD en GroenLinks. Dit zijn dan ook de sterkste kanshebbers.
Van de lagere rangorde zijn PVV, CDA, D66 en Partij voor de Dieren. Deze partijen verliezen allen een beetje, uitgezonderd de PvdD. Vooral PVV, CDA en D66 moeten het ontberen en verliezen in vergelijking met 2014 flink! Bijzonder is dat toch! De PvdA staat er in de landelijke peilingen niet goed voor. Maar op Europees niveau, dankzij de bekendheid van Timmermans, wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten