Maurice de Hond: ‘door bekendheid Frans Timmermans kans op LINKSE OVERWINNING Europese verkiezingen’

Syp ‘de pen’ Wynia schreef zeven redenen waarom je niet moet gaan stemmen voor de Europese verkiezingen, maar Maurice de Hond komt met een analyse waarvan we écht schrikken. En geeft direct één hele goede reden om wel te gaan stemmen. Er bestaat namelijk een reële kans op een LINKSE OVERWINNING! 

Degene die het hardst schreeuwt, wint en het lijkt erop dat de PvdA hoge ogen gaat gooien met spitzenkandidat Frans Timmermans. Zo stelt de analist het volgende:

“Door die lage opkomst wordt normaliter de uitslag van deze verkiezingen sterk bepaald door de mate waarin de partijen hun eigen kiezers kunnen laten opkomen.”

En vervolgt De Hond met:

“Maar de verkiezingen voor het Europees Parlement van 2019 in Nederland kent één component, die anders is dan de vorige keren. Er zijn twee kandidaten, die voor hun Europese Partij de “spitzenkandidaat” zijn. En één ervan is behoorlijk populair in Nederland; Frans Timmermans.”

Volgens De Hond gooit Timmermans hoge ogen en trekt hij hierdoor meer stemmen naar zich toe. Ook van linkse partijen zoals GroenLinks, D66 en SP:

“En dan blijkt dat de PvdA met Frans Timmermans als lijsttrekker een duidelijk extra aantrekkingskracht heeft. Circa 15% van de GroenLinks-kiezers bij PS2019 en 10% van de kiezers van D66, SP en Partij voor de Dieren zijn van plan de PvdA/Frans Timmermans te gaan stemmen.”

Volgens De Hond geeft de bekendheid de sociaal-democraten dus extra aantrekkingskracht. Forum voor Democratie heeft Derk-Jan Eppink. Een leuke, vrolijke en intelligente boreaalbeer, maar daar is alles wel mee gezegd. Bekend is hij allerminst. Toch doet ook FVD het niet slecht.

De Hond presenteert de onderstaande tabel bij zijn analyse:

Peilingen Europese Parlementsverkiezingen 2019

Hoe gaan de kiezers stemmen? Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
Hoe gaan de kiezers stemmen? Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Op de bovenstaande tabel zien we overduidelijk dat de PvdA bijna dubbel zo hoog kan scoren als tijdens de afgelopen verkiezingen. Simpelweg omdat ze een bekende sociaal-democraat op hun lijst hebben staan. 21% van de ondervraagden geeft de PvdA een ‘kans op een stem’. Daarna volgt direct FVD met eveneens 21% en daarna VVD en GroenLinks. Dit zijn dan ook de sterkste kanshebbers.

Van de lagere rangorde zijn PVV, CDA, D66 en Partij voor de Dieren. Deze partijen verliezen allen een beetje, uitgezonderd de PvdD. Vooral PVV, CDA en D66 moeten het ontberen en verliezen in vergelijking met 2014 flink! Bijzonder is dat toch! De PvdA staat er in de landelijke peilingen niet goed voor. Maar op Europees niveau, dankzij de bekendheid van Timmermans, wel.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Nog1

  ‘Er zijn twee kandidaten, die voor hun Europese Partij de “spitzenkandidaat” zijn.’

  Twee? Ik geef toe dat ik een onbenul ben en geen idee heb wie die andere is.

  1. Caro

   Ook ik werd nieuwsgierig, het is Bas Eickhou van GL (Bron Europa nu)

 2. Vit

  Je zou juist zeggen door zijn ‘bekendheid’ dat we met z’n allen het stembureau moeten bestormen om dat te voorkomen.

 3. Jumping

  Deze Timmerfrans, is het grootste gevaar uit Brussel voor de Nederlandse belastingbetaler.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 4. Korporaal Monty

  “Degene die het hardst schreeuwt, wint”

  Dus de winst kan Wilders niet meer ontgaan.

  1. Top

   Ach, guttegut, lekker gevoel hè, dat afzeiken, van iets, wat jij niet tegen kan houden. Domme korporaal.

 5. Ome Wim

  Die volgevreten (s)linkse EU-slaaf Timmermans komt bij mij in het stuk niet voor, tot op heden niets anders gedaan voor de Nederlandse burger dan met zijn vette lijf achterover leunen in het pluche en een even vet salaris opstrijken en overal “ja” op knikken wat hem door die kliek in Brussel wordt voorgekauwd, nee, mijn stem gaat naar FvD en hopelijk NEXIT.

 6. Joop Klepzeikert

  Die paar zeteltjes die Nederland te verdelen heeft gaat links gelukkig niet aan de overwinning helpen. Ook op Europees niveau staan de socialisten op een heel groot verlies. Timmerfrans wordt door de Nederlandse media naar voor geschoven als DE kandidaat die het wel even gaat maken. In werkelijkheid is zijn kans nihil.
  Globaal genomen is ook de Europese politiek in 3 kampen in te delen; links-centraal-rechts. Daarvan was links ruim 1/3 deel, totdat die de massa-immigratie te hard in verdediging gingen nemen en te hard over het klimaat begonnen te brullen.
  Zoals het er nu naar uitziet gaat dat linkse pact, waar Timmerfrans deel van uitmaakt, minder dan 20% van de stemmen halen. Ruim voldoende om niet de nieuwe EU president te kunnen leveren dus.

 7. Kapitein Haddock

  Het erge…………….. volgevreten komediant Miljonair (PVDA !!!) Timmermans is favoriet bij de Nederlanders! In ieder geval voldoet hij aan de “socialistische eisen” , zakken vullen, zakken vullen, zakken vullen en dat nog 3 duizend keer!
  De man die de kiezer domheid verwijt: ” de kiezer snapt niets van de EU!”
  Timmermans snapt het wel: macht en geld (vooral veel)!!!
  Wat wil “onze” komediant nog meer?
  Marrakesh-pact strakker uitvoeren. m.a.w. nog meer Islam.
  Bijdrage aan EU verhogen.
  Nederland moet een ” officiele” provincie van Duitsland worden. Brussel voert bevelen uit van Berlijn.
  De waanzinnige, alles vernietigende, klimaat maatregelen uitvoeren.
  Nog meer? Vul maar in.
  Hier snap ik 0,0% niets van! Timmermans favoriet?
  Is de Nederlander masochistisch?

  1. Rien Noppen

   “volgevreten komediant Miljonair (PVDA !!!) Timmermans”

   Waarmee is Timmermans miljonair geworden, Haddock? Bij mijn weten heeft hij alleen politieke functies vervuld. Dat betaalt goed maar steenrijk word je er niet van..

   1. Trien Knoppen

    Bij de Toppers?

    1. Rien Noppen

     Ik had ook geen inhoudelijk antwoord verwacht hoor.

   2. Reganto

    Zegt de psychopaat met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Een pisvlek, blaaskaak, zuignap en vetklep.

   3. DidiMadloba

    Verder is dit een RECHTSE site en afgunst op rijkdom (die wel tegen zal vallen) is LINKS

  2. DidiMadloba

   Jammer dat u geen flinker snapt van het Marrakesh-pact. Dat gaat over een plan voor een plan om migratiestromen op de wereld in goede banen te leiden.
   Jammer dat de stokoude leugenaar Bolkestein zich daarover ontfermd heeft.

 8. Rien Noppen

  Frans is natuurlijk een absolute topper. Het zou voor Nederland geweldig zijn als hij voorzitter van de Europese Commissie wordt.

  1. Trien Knoppen

   Kan zo met Rene, Gerard en Gordon meedoen inderdaad!

   1. Original NL

    Idd Trien….deze “topper” heeft aanhangers met hetzelfde lage IQ als de fans van de andere “toppers”!

 9. NoDoubt

  De EU is een regelrechte dictatuur

  De voorzitter van de EU, Jean-Claude Juncker, heeft onlangs betoogd dat hij sceptici van de EU zal blokkeren voor topfuncties in Brussel, ongeacht de verkiezingsuitslag in mei.
  In een interview met de Poolse media heeft de niet-verkozen leider van de Europese Commissie verklaard dat de snel groeiende nationalistische partijen in Europa geen enkele invloed zullen hebben als commissarissen.

  – Bij deze verkiezingen zullen degenen die dwaas nationalisme promoten er de prijs voor moeten betalen, dreigde Juncker in het interview.

  Juncker zegt dat hij degene is die beslist als voorzitter en dus de persoon is die de kandidaten goedkeurt en hen taken toewijst.

  – Niemand weet dit, maar de laatste keer heb ik zes kandidaturen verworpen die mij door nationalistische regeringen voor commissiefuncties zijn voorgedragen, onthult Juncker.

  Juncker: “Polen zal de EU niet verlaten”
  In het interview met Rzeczpospolita verklaarde Juncker dat het land, ongeacht de uitslag van de Poolse EU-verkiezingen, de EU niet zal verlaten. Dat komt omdat Polen de economische voordelen van het lidmaatschap geniet.

 10. NoDoubt

  Marcel de Graaf (PVV) De man die inhoudelijk het meeste weet over de Koran/islam en nog nooit inhoudelijk door DENK is aangevallen noch door anderen.

 11. shidaian

  Hoe meer je die Timmermans ziet des te misselijker word je toch van die slijmbal. Hij doet met leugens en verdraaiingen van woorden niet onder voor Rutte. Hij krijgt ook overal platform natuurlijk van de linkse Kerk. Hij ziet zich zelf al als president van de Federale staat Europa. Dat moeten we toch niet willen

  1. Original NL

   Idd..dat willen wij ook niet!

 12. Ruiter

  Als je een foto van de woning van Frans Timmermans ziet, weet je al genoeg. Deze socialist is van het type Marcel van Dam. Links lullen en ondertussen meervoudig miljonair. Leven in een paleis en neerzien op het gepeupel. Behalve nu even, want hij heeft hun stemmen hard nodig.

  1. Rien Noppen

   Waar heeft hij die puissante rijkdom dan mee vergaard, Ruiter?

   1. Trien Knoppen

    Geboren met een zilveren lepel in z’n hol.

   2. Ruiter

    Noppen: Jaarsalaris Timmermans: 380.000 euro. Exclusief allerlei toelagen en vergoedingen. Dan gaat het richting half miljoen. Voor een zeer lucratief belastingenregime (want EU-ambtenaar).

    Na 5 jaar eurocommissaris en vice voorzitter heeft Timmermans toch dik 2 miljoen euro vergaard.

  2. Rien Noppen

   ” Als je een foto van de woning van Frans Timmermans ziet, weet je al genoeg. ”

   Het betreft een vrijstaande woning in Heerlen die hij te koop zette voor 795.000 euro. Miljonairs wonen meestal wel wat duurder, Ruiter.

   Kortom, je lult.

   1. Ruiter

    Premier Willem Drees (PvdA) die maar liefst 4 kabinetten leidde, woonde zijn hele leven in een rijtjeshuis. Dat was nog eens een echte socialist. Niet zo’n neplinksert als Timmermans of Van Dam.

    1. Vrijedenkert

     Marcel van Dam, de salonsocialist die het merk Exota en de onderneming Van Tuijn’s Limonadefabrieken en Distilleerderijen N.V. die het produceerde geheel onterecht met leugens, list en bedrog helemaal kapot heeft gemaakt!

     Marcel van Dam, de salonsocialist en mede-oprichter van weggeef-Nieuw Links die de partij PvdA en zijn verstandige, gematigde en links beleid onder leiding van Willem Drees helemaal kapot hebben gemaakt waarop Drees zijn lidmaatschap van de partij voorgoed heeft opgezegd!

   2. Siemien

    Achterlijk Rientje toch, als je een huisje van 8 ton kunt kopen heb je het niet héél slecht, jij bent gewoon echt niet goed bij je hoofd hè..

   3. Reganto

    Aldus de psychopaat met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Een pisvlek, blaaskaak, zuignap en vetklep.

  3. DidiMadloba

   U vergist u. Afgunst op villa’s 8s LINKS. En dit is een RECHTSE site.

 13. Tman

  Timmermans heeft een talenknobbel,dus hij kan liegen en bedriegen in bijna alle talen.
  Wat hij voor de rest nog kan?
  Ik weet het niet,hij gaat wél het knuffelgehalte perfectioneren door Marrokaans Arabisch,Syrisch te leren!

 14. Henk-Jansen

  mijn stem heeft die!

 15. Chrisie

  Paar dagen geleden al gehoord dat ie al zeker wist dat ie Juncker gaat vervangen.
  Maar ja ook hij is gelinkt met de open society van George sorros. Je weet wel die heeft de immigranten karavaan gefinancierd.
  Ook die gene dat we nu ook geen zwarte piet meer mogen hebben . En nog heel veel andere dingen om ons allemaal te beïnvloeden.

  Naar mijn mening is die het Kalegri plan aan het uitvoeren.
  De eu is maar op 1 ding uit communisme.
  En de meeste mensen slapen gewoon door en hebben niks in de gaten.

  Nexit zo snel mogelijk en alle immigranten eruit samen met die linkse moslim knuffelaars.

 16. Vliegenvanger

  Die arrogante Timmerfrans moet tegen gehouden worden. Die ketel is een groot gevaar voor Brussel. Mensen ga stemmen!
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 17. Godefroy France

  TIMMERMANS,,,,,,,,,,,,BRUINHEMD, PROTOTYPE VAN VOLKSVERLAKKER, ANTISEMIET, NESTBEVUILER, ISLAMPIJPER,,,, JUDAS!!!!! VERKOOPT Z’N MOEDER VOOR ENKELE STUIVERS

 18. DidiMadloba

  En wat zijn de verschrikkelijke “linkse” wandaden die DDS vreest van onze Frans?
  Medemenselijkheid soms? Veel linkser moet het niet worden.

 19. Michael M

  Denk dat het voor Brussel niet lang meer zal duren dat door meer macht, alsmaar groter en groter door zijn eigen stommiteit Europa door zijn hoeven zakt. Of door gevolgen van een 3de wereldoorlog, burgeroorlog of door landen welke zo diep in de shit zitten aan miljarden schuld dat de Europese pot in 1 klap leeg is waardoor het als 1 kaartenhuis in elkaar klapt. Dit gaat niet eeuwigdurend goed.

 20. Michael M

  Frans is bang voor zijn baan. Elk jaar 400000 euro zo in het zakje, wie wil dat nu niet. Jagend op de premierschap in Brussel en nog meer verdienen. Hoe groter Europa, hoe groter zijn portemonnee. En de Europeanen maar belastingen betalen totdat zij niet voldoende meer hebben om van te leven. Frans kan daar alleen maar om lachen. Hij gaat verder met zijn beloofde praatjes vol leugens !!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.