Syp Wynia: ‘7 redenen om niet te stemmen voor het Europees Parlement’

Binnenkort staan de Europese parlementsverkiezingen weer voor de deur. Het ultieme moment voor Juncker en zijn ondemocratische kliek om democratische legitimiteit te verwerven. Hoe hoger de opkomst, hoe hoger de legitimiteit van het gedrocht van Brussel. Syp Wynia geeft ons in ieder geval 7 hele goede redenen om de verkiezingen te negeren. 

Syp Wynia stelt terechte vragen in Wynia’s Week over de opkomst tijdens de Europese verkiezingen. Die is namelijk dramatisch laag en de vraag is waarom en wat dit te betekenen heeft, zo schrijft Wynia:

“1. Bij de eerste verkiezingen voor het EP in 1979 ging nog 58,1 procent van de Nederlanders voor het EP naar de stembus, maar in 1999 was dat al gezakt tot het historische dieptepunt van 30 procent. In 2014 was de opkomst in de hele Europese Unie 42,5 procent, maar in Nederland slechts 37,3.”

Ja, u leest het goed. Een opkomst van 37% en dat neemt dus besluiten voor ons aller belang. Begrijpt u het nog? Nee, ik niet. In ieder geval zorgt het lage opkomstpercentage ervoor dat u altijd kunt zeggen ‘het parlement is niet legitiem, kijk maar naar de opkomst’. En ‘dat is niet incidenteel zo, maar structureel’. Tweede reden van Wynia om niet te gaan stemmen is als volgt:

“2. Europarlementariërs doen dan een wedstrijdje wie het meest Europees is. Als de verkiezingen achter de rug zijn gaat het verder zoals het altijd gaat: als er één land wint is het Duitsland, want dat heeft de meeste (96) zetels in het Europees parlement (751). En altijd wint dezelfde partij, de conservatieven (die wij in Nederland christendemocraten noemen). En dus is er altijd een Duitse christendemocraat de baas, zij het met steun van de tweede grootste, de sociaaldemocraten – die daarom ook wel eens de voorzitter van het Europees parlement mogen leveren.”

En wat heeft die conservatieve christenfractie, dat ze zich zo noemen, eigenlijk gedaan voor het christendom? Juist, helemaal niets! En wat heeft ze gedaan voor de veiligheid van Europa? Juist, helemaal niets! Ik kan nog wel even doorgaan en Syp Wynia doet dat dan ook met z’n derde reden waarbij hij stelt dat het parlement geen parlement is:

“3. Dat weten de meeste kiezers natuurlijk ook wel, en anders voelen ze dat wel aan. Een debat in het Europees parlement is geen debat, maar een reeks verklaringen. “

Waarom heet het dan zo!? Oh ja, om u de illusie voor te houden dat het daadwerkelijk wél een parlement is. Wat het juridisch gezien niet is. Feel-good-verkiezingen noem je dat. Zoals in Venezuela. Ten slotte nog een vierde reden van Wynia om dus niet te stemmen:

“7. Als je gaat, dan legitimeer je een Europese Unie die je geen legitimatie wilt verschaffen”

De allerbeste reden. De redenen zijn zo goed, dat zelfs de deelname van Forum voor Democratie een stem uitbrengen weinig aanlokkelijk maakt. Waarom doet de partij van Baudet eigenlijk mee? Wat wil ze nu met welgeteld 5 zetels van de 751 bereiken? Wynia sluit dan ook af met de veelzeggende woorden:

“Ik twijfel al om te gaan zolang er verkiezingen voor het Europees parlement zijn (die in 1979, dus). En steeds ben ik braaf gegaan. Zelden uit enthousiasme, moet ik er bij zeggen. Eerst omdat de keuze nihil was: alle partijen waren dol op ‘Europa’ en zaten ook samen in de Europese Beweging. Maar ik ben opgegroeid in een tijd dat stemmen nog een plicht was – dat zal misschien naijlen. En bovendien valt er tegenwoordig wat te kiezen – al weet je natuurlijk nooit of het ook maar enige invloed heeft. Het zijn tenslotte wel de verkiezingen voor het Europees parlement.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Siemien

  7redenen?!! alle reden om tegen te stemmen..

  1. Top

   U kan natuurlijk ook stemmen, op een anti-EU partij.

   1. Dik

    #stemzeweg

   2. Siemien

    Zeker top, dat doe ik met volle overtuiging…

 2. Dik

  – 1 Er staat bij de ‘Europese’ verkiezingen niets op het spel
  – 2 Het Europees parlement is geen echt parlement
  – 3 Je stem maakt geen verschil
  – 4 Niemand kent de kandidaten
  – 5 Wie er wel toe doet, daar kun je niet op stemmen
  – 6 Waarom zou je moeite doen je stem uit te brengen voor een geldverslindend circus?
  – 7 Als je gaat, dan legitimeer je een Europese Unie die je geen legitimatie wilt verschaffen.

  En toch ga ik weer want er is wat te kiezen: FVD

  1. ciaotutti

   Met stemmen krijg je de EU niet weg, daar is een oorlog voor nodig, maar toch ga ik en stem PVV!

   1. Dik

    Oorlog?

    Als de verkiezingen achter de rug zijn gaat het verder zoals het altijd gaat: als er één land wint is het Duitsland, want dat heeft de meeste (96) zetels in het Europees parlement (751). En altijd wint dezelfde partij, de conservatieven (die wij in Nederland christendemocraten noemen). En dus is er altijd een Duitse christendemocraat de baas, zij het met steun van de tweede grootste, de sociaaldemocraten – die daarom ook wel eens de voorzitter van het Europees parlement mogen leveren.

   2. Dik

    Traditioneel is de opkomst voor de EU verkiezingen laag, nee superlaag, zo rond de 40%. Een overgrote meerderheid gaat dus vooral niet stemmen. In 2005 ging trouwens 63,5 procent van de kiezers wel naar de stembus om de Europese Grondwet weg te stemmen, die door 85% van de Tweede Kamer werd gesteund. Geeft even aan hoe ‘democratisch’ onze Kamer en de EU eigenlijk zijn!

    Stem dus FvD en,

    #stemzeweg

   3. Meester Kong

    @cia
    Volgens Dik Siemien kan dat dus wel.
    HeP hem dus gevraagd, hoe dan, maar dat wil ie niet verklappen. 🙂

   4. Dik

    Het Europees parlement (EP) is geen echt parlement en dat weten de meeste kiezers natuurlijk ook wel, en anders voelen ze dat wel aan. Het Europees parlement kan zelf geen wetten maken, zoals de Tweede Kamer dat via het initiatiefrecht wel kan. Het EP bestaat uit nationaal verkozen parlementariërs die in de praktijk heel vaak langs nationale lijnen stemmen, in de Europese Unie is er helemaal geen nationaal debat.

    Een parlementsverkiezing vormt normaliter de basis van de vorming van een regering, maar de Europese Unie heeft geen regering, hoe graag de Europese Commissie ook wil doen alsof zij die regering is. Waarmee nou ook weer niet gezegd wil zijn dat het Europees parlement er niet toe doet. Sterker nog: maar al te vaak – recentelijk nog met de pulsvisserij – neemt het Europees parlement besluiten die in Nederland niet worden toegejuicht. In de loop van de afgelopen halve eeuw heeft het EP wel degelijk aan invloed gewonnen: van een zuiver raadgevend orgaan zonder eigen legitimatie tot medewetgever.

   5. Dik

    Het Europees Parlement bestaat uit 751 zetels, Nederland heeft er 26.

    751:100=7,51
    26:7,51=3,5%

    De Nederlandse invloed op het EU-parlement is dus 3,5%… 🙁

    Vreemd, want de alom dwingende Brusselse invloed op onze nationale wetgeving is tenminste 80%. Recentelijk nog werd de pulsvisserij de nek omgedraaid.

    1. Hartenheer

     @Dik

     Juist een reden om wel te gaan stemmen.
     Een wespennest bestrijd je ook door het hart van het nest te bereiken.

     1. Dik

      @Hartenheer: Zeker, ik ga zeker stemmen want er is in elk geval iets te stemmen. Het partijkartel (VVD, CDA, D’66 etc.) zit vooral in Brussel omdat ze meer EU willen, dat geldt gelukkig niet voor FvD.

      Daarom stem ik op 23 mei op Forum voor Democratie.

      #stemzeweg

   6. santiago

    Ciaotutti. U heeft het helemaal goed.
    Verstandige en fatsoenlijke mensen stemmen PVV.

   7. Meester Kong

    @Dik siemien
    Neem ff twee Norit capsules, man man wat een diarree.

    1. Siemien

     Krijgt Kongsülsün antwoord, wordt Kongsülsün in de hoek getrapt geeft Kongsülsün deze reactie, zielig natuurlijk…

   8. Dik

    De echte bazen van de Europese Unie, dat zijn de premiers en de presidenten en de topfunctionarissen die zij benoemen. De echte bazen, dat zijn de Duitse bondskanselier en de Franse president en in mindere mate de regeringsleiders van andere landen, zoals ook Mark Rutte. Maar die bazen worden gekozen in hun eigen land.
    Een van de voorrechten van de Europese Raad – het machtige gezelschap van de regeringsleiders, vaak voorgekookt in Berlijn en Parijs – is het aanwijzen van de topfunctionarissen.

    Zoals de voorzitter van de Europese Commissie (nu: Jean-Claude Juncker), de voorzitter van de Europese Raad (nu: Donald Tusk) en de voorzitter van de Europese Centrale Bank (nu: Mario Draghi). Het Europees parlement mag bij een deel van die benoemingen wel een rol spelen, maar de parlementariërs gaan er niet echt over. Behalve dan de verkiezing van de voorzitter van het parlement zelf, dat mag het parlement zelf beslissen.

   9. Dik

    De reputatie van het Europees parlement is slecht. Er wordt kostbaar (180 miljoen verhuiskosten per jaar) heen en weer gereisd tussen Brussel en Straatsburg – waarbij aangetekend dat veel Europarlementariërs graag alleen in Brussel zouden zitten.

    Maar het Europees parlement kost mede daardoor wel twee miljard euro per jaar, ook al omdat er per parlementariër bijna tien personeelsleden zijn. Dat zijn er wel heel veel, al komt dat deels door het leger aan tolken. En ja, het EP komt wel heel vaak – net als de Europese Unie als geheel – in het nieuws vanwege zakkenvullerij en andere ongerechtigheden.

    Stem daarom FvD!

   10. Dik

    Als je gaat stemmen, dan legitimeer je een Europese Unie die je geen legitimatie wilt verschaffen. Dat is voor critici al sinds 1979 een reden om niet te gaan stemmen voor het Europees parlement. En eventueel niet alleen om de Europese Unie met een lage opkomst te kijk te zetten, maar eventueel ook om het Europees parlement daarmee democratische legitimatie te misgunnen. Het zijn legitieme overwegingen. Mocht dat ook de opzet van de thuisblijvers zijn, dan is hun actie een groot succes. De lage opkomst voor de verkiezingen van het Europees parlement is een geweldige opsteker voor eurosceptische en zeker voor anti-EU-partijen.

    Omgekeerd zou een hoge opkomst een geweldige opsteker zijn voor wie Meer Europa wil. Paradoxaal genoeg stijgt de opkomst voor de Europese verkiezingen pas als er een heldere tegenstem is, zoals eerder met Paul van Buitenen, ook wel met de opkomst van de PVV – en nu met Forum voor Democratie van Thierry Baudet en diens lijsttrekker Derk-Jan Eppink, die blijkens de peilingen net als bij de recente Statenverkiezingen op een nek-aan-nekrace met de VVD lijkt af te stevenen.

    Stem daarom FvD!

    #stemzeweg

 3. santiago

  Ga wel stemmen en stem PVV. Alleen de PVV
  Kan de eu van binnenuit slopen. Syp heeft van zijn bazen dit verhaaltje meegekregen dus geloof hem niet. Onbetrouwbaar mannetje.

 4. Robert75

  Eigenlijk heeft die wel een beetje gelijk. Met stemmen verschaf je de EU legitimiteit. Je stemt op iets waarvan je vind dat ze niet legitiem zijn dus waarom zou je eigenlijk stemmen?

  1. Dik

   “(…) dus waarom zou je eigenlijk stemmen?”

   Omdat Klaver, Rutte en Jetten wel gaan stemmen. Iedere zetel is er één. Hoe meer zetels voor antipartijen hoe beter. Klaver, Jetten & Rutte willen namelijk alleen maar méér EU, jij ook?

   1. Vit

    Volgens de Hond heeft het FvD er weer een zetel bij, valt me tegen want ik had het verlies van vorige week dubbel terug verwacht.

    1. Vit

     # stem FvD

     1. Dik

      @Vit: +1

   2. Robert75

    Ik maak me niet druk om de EU want de EU heeft geen toekomst. Dat is een zinkend schip die vroeg of laat in stukjes uiteenvalt. Dus waarom zou je je druk maken over iets wat geen toekomst heeft? Het is gewoon een kwestie van tijd. Het enige wat Nederland moet doen is er uit stappen voordat het schip zinkt. En uit de EU stappen kan je niet binnen de EU regelen. Dat kan je alleen in Nederland regelen. Want daar gaan we zelf over.

    1. Rien Noppen

     Nederland kan inderdaad uit de EU stappen als we dat willen.
     Er is een klein probleempje, 86% van de Nederlanders wil dat niet en snapt dat de EU nuttig en nodig is.

     1. Reganto

      Blablabla, je weet het wel, enzovoorts

     2. Dik

      @Reganto: +1

     3. Stanly2000

      Ernst, heb ik dat referendum gemist?

     4. Dik

      @Stanley: Voer geen zuigtrol joh, je houdt zijn podium in stand.

 5. Nog1

  De lage opkomsten bij de vorige EU verkiezingen hebben er niet voor gezorgd dat Brussel zich minder gelegitimeerd voelde.

  Een politicus zal een lage opkomst alleen relevant vinden als de verkiezingsuitslag hem niet bevalt. Pas als bv de PVV, PvdD of FvD zouden winnen, zul je de EU horen over de lage opkomst.

  En door die lage opkomst zou het rekenkundig eigenlijk makkelijker moeten worden om het tegengeluid de meerderheid van de Nederlandse zetels te bezorgen.

  Om die reden is het precies omgekeerd dan Wynia beweert; wie de EU niet wil legitimeren moet gaan stemmen.

  1. Dik

   Wynia beweert dat hij gaat stemmen, er is immers weer wat te kiezen –> FvD! <—

  2. Robert75

   Nou nee juist niet. De EU zal zich altijd legitiem voelen ook al komt er niemand stemmen alsof dat er iets toe doet. Maar als je gaat stemmen verschaf je ze indirect legitimiteit ook al zou je een anti EU partij stemmen dat doet er niet toe. Sterker nog het is in die zin heel erg raar eigenlijk dat partijen zoals bv de PVV en het Forum die de legitimiteit van de EU niet erkennen daar toch deel van willen uitmaken. Als je deel uitmaakt van iets wat je niet legitiem acht dan ben je zelf toch ook niet legitiem ?

 6. Heras

  Juist in deze tijd is geen stem te verliezen. Enkele rechtse partijen zitten (volgens mij) ook in het EP.
  Zij kunnen een vuist maken tegen links.
  Daarbij moet je als kiezer jouw verantwoordelijkheid nemen en naar de stembus gaan.

 7. Rien Noppen

  De EU wordt steeds belangrijker als bestuursniveau. Het is niet slim om niet te gaan stemmen.

  1. Reganto

   Blablabla, blaaskaak, pisvlek en profiteur.

   1. Top

    En zo Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
    Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.
    hoort het!

    1. Dik

     @Top: +1

  2. santiago

   Ja, dat zegt Syp, maar wie gelooft Syp nog.
   Ik vind dat je wel moet stemmen en wel op de PVV, om op deze manier de EU onder controle te houden.

 8. Henk Albarda

  De enige manier de EU te ‘bestrijden’, is van binnenuit. Iedereen die op dit forum reageert weet dat maar enkelen hier vinden het zo leuk zich dom te houden, dat ze dat veelvuldig doen.
  Zodra er een aantal FvD’ers in het EP zitten, kunnen ze beginnen met netwerken. Zowel binnen de conservatieven als binnen de nationalisten zitten meerdere groepen die de ON-democratische commissie en het ON-democratische EP volledig willen hervormen. Gelijktijdig kunnen die bezien hoe we op termijn een Nexit kunnen organiseren.
  Criticasters van FvD wens ik doorgaand succes met hun werving van FvD kiezers en leden……..

 9. Joop Klepzeikert

  Als we nu weer massaal niet gaan stemmen zal extreem links weer aan de macht blijven. Dat extreem linkse spul gaat juist wel stemmen.
  Het zijn de ontevreden hard werkende rechtse mensen die niet gaan stemmen, waardoor die werkschuwe socialisten steeds aan de macht blijven.
  Wie dus graag nog meer geld inlevert om nog meer werkschuwe parasieten van gratis geld te voorzien moet vooral niet gaan stemmen. Wie liever z’n zuurverdiende geld zelf houd en niet nog meer parasieten wil voeren moet wel gaan stemmen.

  1. santiago

   Joop. Daarom heeft Syp Wynia van zijn bazen ook de opdracht gekregen om dit lulverhaal op te schrijven.

   1. Joop Klepzeikert

    Dat hij zo’n opdracht krijgt verbaast mij niets, dat Syp zich voor die strontkar laat spannen wel. Had hem hoger ingeschat, ondanks dat ik al vaker best moe van zijn schrijfsels ben geworden.

  2. Rien Noppen

   “Het zijn de ontevreden hard werkende rechtse mensen die niet gaan stemmen”

   Het heeft iets met intelligentie te maken.

   1. Reganto

    Pisvlek, profiteur, speklap en blaaskaak.

    1. Dik

     @Reganto: +1

   2. Joop Klepzeikert

    Nee debieltje Rien, dat heeft niets met intelligentie te maken. Dat jij denkt dat een IQ van 60 ‘hoogbegaafd’ is zegt heel veel over jouw gruwelijke domheid. Amoebe.
    De hard werkende mensen hebben heel lang gezien dat hun stem niets waard was, omdat de gevestigde partijen het tegenovergestelde doen van wat ze beloven. Dat er nu nieuwe partijen zijn die wel invloed kunnen hebben, als er genoeg mensen met verstand gaan stemmen, moet bij velen eerst nog maar eens bewezen worden voor ze er vertrouwen in gaan krijgen.

  3. Dik

   @Joop: Dat is ook de spagaat… Het liefst zou ik het hele zooitje laten verreken, maar inderdaad, Klaver en zijn gevolg gaan wel stemmen. Tja, dan ga ik natuurlijk ook stemmen.

   #stemzeweg

   1. Joop Klepzeikert

    Dat linkse tuig heeft 365 dagen per jaar vakantie, dus alle tijd om te gaan stemmen. Wij werkende mensen moeten er even tijd voor vrijmaken. Dat is bij vele werkende mensen het probleem. Doordat ze er geen heil meer in zien maken ze die tijd er niet meer vrij voor. Dat zouden de werkende mensen juist wel moeten doen. Dan veranderd de situatie in de politiek drastisch en is het snel afgelopen met dat extreem linkse gedram.

  4. DidiMadloba

   Gisteren werd ik er weer aan herinnerd: ook de nazi’s bestreden extreem-linkse elementen (KPD leden).
   Prettige Bevrijdingsdag nog!

   1. Stanly2000

    Danke Fritz.

 10. Raveltje

  Je kunt beter wel stemmen op een anti-EUpartij.
  Wanneer je niet stemt wordt het alles alleen
  Maar erger, ondemocratischer
  Stem dus PVV of FVD

  1. Dik

   @Raveltje: +1

   #stemzeweg

 11. Benny

  Mensen,, ondanks de lage opkomst van de afgelopen jaren heeft de eu zich uitgebreid tot een dictatoriale club van heb je me daar…. Dus niet stemmen legt deze verschrikkelijke club geen windeieren…..Anders waren ze niet zo machtig geworden… De enige manier als je tegen de eu bent is een anti eu stem uit te brengen, Anders dendert deze rampen trein in hoog tempo ons richting de afgrond….

 12. DidiMadloba

  Het is de wereld op z’n kop: klagen over een gebrek aan democratisch gehalte en dan afraden om te gaan stemmen.

  De bejaarde Wynia heeft, nog maar kort voor zijn pensioen, de smaak van populistisch radicaliseren al lekker te pakken.

  De EU heeft trouwens nog een tweede democratische controle, via de Raad van Regeringsleiders. Ooit bedoeld als een soort Eerste Kamer heeft die nu de meeste macht. En over wat hij daar doet moet Rutte verantwoording afleggen in de Tweede Kamer – maar die verzuimt hem hierop kritisch te volgen.

  En hij kies heel subtiel (maar niet heus) Bevrijdingsdag. Na de bevrijding was men overtuigd dat na een eeuw van bloedvergieten de Europese landen veel nauwer moesten gaan samenwerken.

  Maar Syp Wynia doet zijn best de EU af te breken, omdat hij daar als journalist meer aan denkt te kunnen verdienen. Hoe laag kun je zinken.

  Juncker en zijn ondemocratische kliek om democratische legitimiteit te verwerven. Hoe hoger de opkomst, hoe hoger de legitimiteit van het gedrocht van Brussel.

 13. F. Domela Nienhuis

  Stem PVV of FvD!

  1. Rosasolis

   @Nienhuis. Velen hebben interesse om meer te weten over de nieuwe EU partij VOLT, die nu een sterke beweging is overal in Europa. Volt komt op voor een nieuwe, sterke Europa. En geen eigen partij glorie! Zowel PVV of FvD gaan Nederland en Europa helemaal niets leveren VOOR de Europese Unie, Het gaat alleen over hun eigen macht!
   Niets verbazend. Het is alweer duidelijk wij burgers moeten meer dan ooit opkomen voor het bestaan van Europa. De Europese Unie mag nooit vallen omdat een aantal wezens van extreem-rechts partijen, zoals de PVV en de FvD. dat willen.
   Als dit extreem rechts wint dan gaan wij over naar een extreme heel enge
   toekomst. Dat niet meer over mensen gaat, maar alleen over een nieuwe politiek
   partij!

 14. Rosasolis

  @Redactie DDS. Wanneer gaan jullie iets over Volt Europa schrijven? Dit is een vrij nieuwe politieke groep hoog-opgeleiden, w.o. wetenschappers, en medewerkers in allerlei vakken die regelmatig rapporten doorgeven. Volt is nu ook heel actief in Nederland. De belangrijkste doel van Volt is een sterk hervormde EU, met vele
  hoog-opgeleiden leiders en medewerkers vanuit Europese landen, inclusief Groot-Brittannie en oost-Europese landen. Volt wil dat Europa veel sterker, en belangrijker in de wereld wordt. Misschien hebben jullie in de redactie van DDS, interesse om iets over deze nieuwe EU partij te schrijven. Die met z’n allen de EU willen behouden en sterker willen maken. Voor belangstellende kan je Volt Nederland bereiken op:
  https/wwvvoltned.

  1. PMG

   @Rosa – we hoeven geen mensen uit GB, die zijn uit de EU gestapt!

   Stem gewoon FVD en alles komt goed!!!!

   1. Rosasolis

    @PMG. Het is duidelijk dat u geen krant leest. En dat u verder niet op de hoogte van de nieuws bent. Groot-Brittannie is nog steeds lid van de EU. Ook de Britten zullen meedoen aan de komende verkiezing op 23 mei. Ik heb u gisteren geschreven dat ik zal gaan stemmen, maar niet op de FVD. Omdat ik zeker weet dat
    er helemaal niets “goed komt” uit dit corrupt, racistisch partij! Bovendien wil dit partij dat na de verkiezing, Nederland uit de EU stapt.

  2. Rien Noppen

   VOLT is inderdaad een interessante beweging die meer aandacht verdient. Het trekt vooral jongeren aan die gemiddeld veel meer Europees georiënteerd zijn en daarom voor een sterke EU zijn.

   1. Rosasolis

    @Rien Noppen. Volt is een zeer snel groeiende partij, die in vele Europese landen is vertegenwoordigt. Met zowel jonge, als oudere leden. Volt komt op voor hervormingen in de EU, en een sterkere Europa. Volt geeft een wekelijkse nieuwsbrief uit. De volgende landen zijn door Volt vertegenwoordigt:
    Belgie, Bulgarije, Duitsland, Luxembourg, Nederland, Spanje, Zweden…en ook
    Groot-Brittanie! Volt zal ook meedoen in de komende EU verkiezing. Voor degenen die meer info willen weten, en de wekelijkse nieuwsbrief kregen, hier is het adres:
    http://www.voltnederland.org

 15. peterw38

  Wil je werkelijk weten hoe de EU werkt? , de verwevenheid met de Duitse chemische industrie en nazi’s? Kijk dan de lezing van Dr. Rath en val van de ene verbazing in de andere. Dan begrijp je waarom het zo ondemocratisch is. Dan begrijp je ook waarom er geen Brexit komt.
  https://www.youtube.com/watch?v=WuhbyHE8mDg

 16. Godefroy France

  SYP,,,,,, ER LIGT EEN GROTE TOEKOMST VOOR U BIJ FVD
  PVV EN FVD,,,, VOOR HET BEHOUD VAN EEN SOUVEREIN NEDERLAND

 17. DennisEijs

  Dit zijn de makkelijkste verkiezingen voor mij.
  Ik hoef geen partijprogramma’s door te spitten. ELKE partij die anti-EU is, is goed genoeg voor mij. Ik wil gaan voor Nexit.
  Ik ben de EU spuugzat. )O+->

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.