Peilingen! FVD komt met 5 van de 751 zetels het Europees Parlement binnen

Zo, de peilingen moeten goed voelen bij Forum voor Democratie. De partij van Thierry Baudet pakt volgens de meest recente peiling van Ipsos vijf zetels in het parlement van de Europese Unie. Behalve FVD maakt ook GroenLinks een goede beurt en wint de Groene Khmer van Klaver waarschijnlijk één extra zetel. Wat Baudet gaat doen met de 5 zeteltjes is afwachten. 

Eigenlijk is het de paradox van de Europese Unie. De EU is de rechtsorde die boven de Nederlandse wet staat, maar tegelijkertijd weten slechts weinigen dit. Onbekend maakt onbemind en zie hier dé verklaring waarom de opkomst voor de parlementsverkiezingen zo laag is. Niet omdat de EU er niet toe doet, maar omdat de status quo dat graag zo wil houden.

Incidentele problemen als in de pulsvisserij zijn onvoldoende om de Nederlanders naar het stemhokje te trekken. Want ‘de euro is zo handig op vakantie’. Ja, dat klinkt simplistisch, maar dat is het niveau zo’n beetje. Zelfs al zou de Nederlander wakker worden en beseffen hoeveel dat Brusselse autocratische clubje hen kost in termen van vrijheid en soevereiniteit dan nog zet het weinig zoden aan de dijk.

Zelfs al zouden alle Nederlanders op Forum voor Democratie stemmen dan nog heeft Nederland niets te zeggen in het parlement. Immers bestaat het parlement uit meer dan 700 zeteltjes. Dus wat doen we daar nog?

Maar dit is precies hoe de kartelpartijen het graag zien. Die willen namelijk dat de burger zich zo ver mogelijk houdt van Brussel. Op die manier kan men namelijk wetten met nauwelijks democratische legitimatie doorvoeren. Denk aan een internettaks, campagnes tegen ‘nepnieuws’ (censuur, red.), de onbegrijpelijke AVG en de nieuwe copyrightwetgeving.

Allemaal in het voordeel van enkelen. Maar in het nadeel van de grote massa. Echter zo lang het bier koud staat en de televisie werkt is er niets aan de hand. Vergeet dat niet! Goed. Terug naar Forum voor Democratie.

De partij klapt volgens de peilingen dus binnen met vijf zetels. Dat is zo’n 0,6% van het totaal. Wat gaat de partij van Baudet daarmee doen? In het verleden was Derk-Jan Eppink niet zichtbaar aanwezig in het parlement, al liep hij dar toch enkele jaartjes rond om duizenden euro’s te vangen.

Gaat hij dat trucje herhalen en duizenden euro’s aan subsidie binnenslepen zonder zijn neus te laten zien? Het is afwachten. In ieder geval vertrouwt de kiezer FVD steeds meer en daarmee hangt dan ook een grote last op de schouders van de partij. Immers is het juiste verhaal vertellen bij de komende verkiezingen een absolute uitdaging.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Het is bijzonder dat Forum met vijf zetels wil deelnemen in het Europees Parlement, maar tegelijkertijd heeft aangegeven dat, mocht zij ooit regeringsverantwoordelijk dragen, de bewindspersoon zich dan zal onthouden van stemmingen en ontmoetingen binnen de Europese Raad. De Raad van regeringsleiders heeft veel meer invloed dan het EP.

  Het symboliseert wel een beetje de tegenstrijdige zwabberkoers die Forum in dit opzicht vaart.

  Overigens, Teunis: hou eens op met het volk als dom weg te zetten. Erg laag van je.

 2. Dik

  751:5=0,3%

  1. Korporaal Monty

   0.3% x 751= ….

  2. Piet51

   Wat reken je hier uit? 751:5=15.000 %! Ik denk, dat je het percentage invloed van het FvD wilt berekenen. Dat is 5:751=0,66 %. Toch mooi tweemaal zoveel als jouw berekening.

   1. Dik

    @Piet:

    751:100 = 1% = 7,51
    5 x 7,51 = 37,55
    37,55 : 100 = 0,3%

    ================

    5:751 = 0,007 –> ?

    1. Korporaal Monty

     0.3% x 751= ….
     0,66% x 751= ….
     Je mag een rekenmachine gebruiken.

 3. Jantje

  De FvD zou eens duidelijk moeten maken met welke brede coalitie men gaat samenwerken.
  Pas dan kan je een vuist maken.

  1. Meriadoc Brandebok

   Forum voor Democratie heeft al bekend gemaakt dat zij bij ECR in het bootje stapt. Dat is in een en dezelfde fractie als de PiS, SGP/CU en de Conservative Party.

 4. Rien Noppen

  “Groene Khmer van Klaver ”

  De student Teunis begint het demagogische toontje van DDS al aardig op te pikken.

  Woef!

  1. Mars020

   En jij bent de mascotte van de Groene Khmer!. Lekker de hele dag bij Klavertje op schoot en zijn bek likken.

 5. Jumping

  Niet verzagen, het moeten minstens 10 zetels worden.

  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Rien Noppen

   Met 10 zetels kan het FvD natuurlijk moeiteloos een Nexit afdwingen.

   Helaas ziet Eppink niks in een Nexit, die man heeft de EU zo ongeveer uitgevonden.

  2. Piet51

   @Jumping
   Die waarschuwing om niet et te verzagen moet je niet hier doen maar bij Henk Otten. Hij probeerde de afgelopen dagen de FvD-fractie in de Eerste Kamer te verzagen tot twee brokstukken, nog voordat ze gekozen waren. Ik hoop overigens dat de potentiële FvD-kiezers bij de aanstaande verkiezingen wel versagen en gewoon huis blijven of een andere keuze maken. In dit geval zijn versagende FvD-aanhangers m.i. het beste wat Nederland kan overkomen. En als er dan toch verzaagd moet worden, dan liever de FvD-fractie in de Eerste Kamer.
   Misschien moet je een volgende keer andere woorden gebruiken dan verzagen of versagen, want zo maak je het wel erg ingewikkeld.

  3. Siemien

   Nexit is echt het allerbeste voor Nederland zélf…

   1. Dik

    @Siemien: Dat sowieso!

 6. Brazil

  Kunnen de heren van het FvD even in de EU kas graaien .

  1. Trien Knoppen

   Dat hoort toch bij het ‘werk’ van een Europarlementariër…

   1. Original NL

    En daarin zijn ze van wereldniveau Trien!!
    Nexit asap!!

   2. Dik

    @Trien: Brazil is een trol, die kun je maar beter negeren, hij doet het erom hè…

  2. Siemien

   Welke nog meer dan?

   1. Rien Noppen

    Test

  3. Hartenheer

   Daar valt nog weinig te halen.
   De huidige personen hebben de kas al aardig leeg geroofd en verkeer geïnvesteerd.

 7. Tman

  Stem FvD of PVV.
  En uiteindelijk een NEXIT!

 8. Duckday

  Vrijheid en blij stem dan in mei FvD of PVV en daarna NL Exit

  1. Rosasolis

   Nederland was een van de oprichters van de vroegere E.E.G. En zal altijd lid blijven van onze EU. Er komt geen “Nexit”. Ook in Groot-Brittannie is er groeiende belangstelling om in de EU te blijven. De nieuwe party Change UK krijgt wekelijks duizenden nieuwe leden die tegen de Brexit zijn. Change UK werd opgericht door o.a. Rachel Johnson, de
   zuster van Boris Johnson.

 9. Nuts

  Wanneer worden die stembiljetten eigenlijk opgestuurd ?

 10. Rosasolis

  Waarom zou iemand op de komende EU verkiezing voor de FvD stemmen? De meeste kiezers weten dat dit extreem-rechts partij heel erg tegen de EU is, en dat zij willen een
  “Nexit”! Dus waarvan al dit plotseling belangstelling voor de EU. Maar Thierry & Theo zijn dol op sensatie, dus misschien is dit hun nieuwste stunt om nog meer leden en nog meer geld te krijgen. Als toenmalige solo vocalist, weet ik hoe het gaat in de wereld van muziek en “show business”. Tussen al de rustige toegewijde musici, zijn er altijd de sensatie zoekers die altijd moeten opvallen…(Helaas, vaak hebben deze mensen het minste talent). Zoals iedereen in onze vak weet: “het macht niets uit wat ze over je schrijven, zolang dat ze over je blijven schrijven. Je moet je pas zorgen maken als er
  niets meer over jou geschreven wordt”

  1. Mars020

   Dan zitten ze dichter bij de vijand en kunnen op die manier, proberen om wat linkse figuren af te remmen.

   1. Rosasolis

    @Mars020. De komende EU verkiezing is geen voetbal wedstrijd. Vele kiezers zijn niet extreem-rechts of links, maar denken in het “midden”.

 11. Dik

  Laten we niet vergeten dat de haat die mevrouw Janmaat invalide heeft gemaakt en Pim Fortuyn om het leven bracht nog steeds springlevend is!

  Ik kijk momenteel naar een documentaire (podium voor mevrouw Janmaat) waarin Fons de Poel de aanslagpleger interviewt, dit gedrocht heeft geen enkele spijt en spreekt wat mij betreft namens de linksfascistische geesten die springlevend zijn.

  youtube.com/watch?v=NBdlf6MnVI8

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.