Peilingen! FVD komt met 5 van de 751 zetels het Europees Parlement binnen

Geen categorieapr 30 2019, 15:00
Zo, de peilingen moeten goed voelen bij Forum voor Democratie. De partij van Thierry Baudet pakt volgens de meest recente peiling van Ipsos vijf zetels in het parlement van de Europese Unie. Behalve FVD maakt ook GroenLinks een goede beurt en wint de Groene Khmer van Klaver waarschijnlijk één extra zetel. Wat Baudet gaat doen met de 5 zeteltjes is afwachten.
Eigenlijk is het de paradox van de Europese Unie. De EU is de rechtsorde die boven de Nederlandse wet staat, maar tegelijkertijd weten slechts weinigen dit. Onbekend maakt onbemind en zie hier dé verklaring waarom de opkomst voor de parlementsverkiezingen zo laag is. Niet omdat de EU er niet toe doet, maar omdat de status quo dat graag zo wil houden.
Incidentele problemen als in de pulsvisserij zijn onvoldoende om de Nederlanders naar het stemhokje te trekken. Want 'de euro is zo handig op vakantie'. Ja, dat klinkt simplistisch, maar dat is het niveau zo'n beetje. Zelfs al zou de Nederlander wakker worden en beseffen hoeveel dat Brusselse autocratische clubje hen kost in termen van vrijheid en soevereiniteit dan nog zet het weinig zoden aan de dijk.
Zelfs al zouden alle Nederlanders op Forum voor Democratie stemmen dan nog heeft Nederland niets te zeggen in het parlement. Immers bestaat het parlement uit meer dan 700 zeteltjes. Dus wat doen we daar nog?
Maar dit is precies hoe de kartelpartijen het graag zien. Die willen namelijk dat de burger zich zo ver mogelijk houdt van Brussel. Op die manier kan men namelijk wetten met nauwelijks democratische legitimatie doorvoeren. Denk aan een internettaks, campagnes tegen 'nepnieuws' (censuur, red.), de onbegrijpelijke AVG en de nieuwe copyrightwetgeving.
Allemaal in het voordeel van enkelen. Maar in het nadeel van de grote massa. Echter zo lang het bier koud staat en de televisie werkt is er niets aan de hand. Vergeet dat niet! Goed. Terug naar Forum voor Democratie.
De partij klapt volgens de peilingen dus binnen met vijf zetels. Dat is zo'n 0,6% van het totaal. Wat gaat de partij van Baudet daarmee doen? In het verleden was Derk-Jan Eppink niet zichtbaar aanwezig in het parlement, al liep hij dar toch enkele jaartjes rond om duizenden euro's te vangen.
Gaat hij dat trucje herhalen en duizenden euro's aan subsidie binnenslepen zonder zijn neus te laten zien? Het is afwachten. In ieder geval vertrouwt de kiezer FVD steeds meer en daarmee hangt dan ook een grote last op de schouders van de partij. Immers is het juiste verhaal vertellen bij de komende verkiezingen een absolute uitdaging.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten