Nederlandhaat! 5 mei-viering dit jaar zonder Wilhelmus, want het Volkslied is zo 'kwetsend'

Geen categorieapr 30 2019, 13:00
In de gemeente Winterswijk zal dit jaar het Wilhelmus niet klinken bij de jaarlijkse herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Dat wordt ongepast gevonden, omdat de grensgemeente dit jaar de plechtigheid samen met Duitsers georganiseerd. En die zouden zich zomaar eens onprettig kunnen voelen bij ons Volkslied!
Inmiddels is het ieder jaar hetzelfde liedje: zodra 4 en 5 mei naderen, komen er weer allerlei politiekcorrecte lieden uit hun holen gekropen om de jaarlijkse Dodenherdenking te kapen voor allerlei progressieve en woke plannetjes om dit jaarlijkse serene moment te verzieken met allerhanden vreemde fratsen. Door de plechtigheid heen schreeuwen, spreken over "witte dodenherdenking" en natuurlijk de eeuwige foute discussie of we niet ook SS'ers moeten herdenken.
De nieuwste rage is kennelijk om symbolen die al teveel aan Nederland zelf doen herinneren, weghalen. De vlag mag voorloopig nog blijven, waar in Winterswijk hebben ze wél verzonnen dat ons enorm kwetsende volkslied dient te verdwijnen:

"Het spelen van het nationale volkslied is ’niet gepast’ omdat de herdenking samen wordt gehouden met de Duitsers, zo schrijft De Gelderlander. De organisatie van het Bevrijdingsconcert Winterswijk, waar de vlam onthaald wordt, heeft dat besloten.

Danny Oonk van het Bevrijdingsconcert zegt dat de vrijheid internationaal gevierd moet worden, nu dus samen met Duitsland. Volgens hem is het spelen van het Wilhelmus geen verplichting."

Het Wilhelmus was namelijk een gewild strijdlied bij verzetsleden, die met name de strofe over "de tirannie verdrijven die mij mijn hart doorwondt" goed konden aanwenden in hun gevecht met de nazi's. Als Duitsers dat kwetsend vinden, dan hebben ze natuurlijk pech: dit is nu eenmaal de geschiedenis, en Nederland heeft alle recht trots te zijn op de mensen die met gevaar voor eigen leven vochten tegen de nationaal-socialisten.
Mocht er dan echt nog gejank zijn van lichtgeraakte Oosterburen die zich ondanks alles tóch persoonlijk voelen aangevallen, dan wijs ik op de eerste zin van het lied: "Wilhelmus van Nassouwe, ben ik van Duitsen bloed". Kijkt, dat is toch weer samenbindend, nietwaar?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten