Pia Dijkstra (D66) barst in tranen uit: 'Wat gemeen dat Van der Staaij kritiek op Pechtold en de islam heeft!'

Geen categoriemrt 10 2017, 10:00
Kritiek hebben op de politiek van D66-opperhoofd Alexander Pechtold én ook nog eens op de radicale islam? Dat is natuurlijk al helemaal uit den boze!
Kees van der Staaij (SGP) was donderdagavond in Ede om met andere christelijke partijen in debat te gaan over thema's die hen als christenen dicht bij het hart staan. Dat alles vond overigens plaats onder de dreiging van terreur, zoals te zien was aan de enorme politiemacht die was uitgerukt om het evenement te beveiligen. Maar dat zal wel niets te maken hebben gehad met de zaken die daar besproken werden, toch?
De radicale islam had namelijk een belangrijke plek in het debat. Waar Sybrand Buma (CDA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) vooral de niet-bestaande nuance zochten - het D66-standpunt dus eigenlijk - was Van der Staaij zo open om de zaak gewoon hard maar eerlijk te benoemen: het gaat hier om een enorm existentieel gevaar voor Nederland. Daar haakten zijn mede-sprekers dus eigenlijk al af, maar waar ze helemaal niets in zagen was een vergelijking tussen haatbaarden en Alexander Pechtold. Die laatste zou met zijn huidige politiek - denk aan zijn wens om het voor iedereen mogelijk te maken om zogenaamd 'waardig' een punt achter je leven te zetten, hoe oud je ook bent - ook een ''radicaal zelfbeschikkingsdenken op het gebied van leven en dood' voorstaan. Au, die zit! Daarbij maakte hij terecht de opmerking dat de twee groepen dat natuurlijk wel op een andere manier doen: Pechtold gebruikt geen geweld en volgt een democratisch pad, wat dat stelletje jihadisten natuurlijk niet kan zeggen. Een prima vergelijking waarbij Van der Staaij heel duidelijk heeft gemaakt wat je er wél en niet onder moet verstaan, lijkt mij: hij zegt dus niét dat Pechtold net een moslimextremist is, maar wel dat ook hij een gedachtegoed aanhangt dat wel eens doden op haar geweten zal kunnen hebben.
Toch zijn er vanzelfsprekend mensen die ondanks alles het nodig vonden om Van der Staaij aan te vallen op zijn redenering. Pia Dijkstra, lid van - hoe kan het ook anders - D66 opende vrijdagochtend de aanval, omdat ze de uitspraken van de SGP'er niet beschaafd genoeg vond:
Zo'n opmerking geeft natuurlijk wel weer aan hoe los van de werkelijkheid vele D66'ers leven: het spijt me zeer Pia, maar als er iemand in onze Tweede Kamer is die altijd, wat er ook gebeurt, met respect en beschaafd blijft praten dan is het Van der Staaij wel! Sterker nog, dat hij dit standpunt inneemt toont maar weer aan dat hij één van de weinigen is die nog écht respect heeft voor de waarde van het leven. Het gedachtegoed van de eurofiele D66-voorman 'radicaal' noemen vind ik wat dat betreft dan ook niet bepaald vergezocht, en al helemaal niet op een respectloze manier gebracht.
Laten we echter niet vergeten dat het hier om D66 gaat, en daar geldt steevast: wegkijken als het om de radicale islam gaat - wie kent die term überhaupt? - en al helemaal als het over de grote leider gaat!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten