Pieter Omtzigt vindt Twitter-schorsing immigratie-kritische Dr. Jan van de Beek bizar: "Heel benieuwd naar de uitleg!"

Pieter Omtzigt vindt Twitter-schorsing immigratie-kritische Dr. Jan van de Beek bizar: "Heel benieuwd naar de uitleg!"

Wij zijn óók heel benieuwd, Pieter.

Zoals wij eerder vandaag berichtten is Dr. Jan van de Beek door Twitter (tijdelijk) geschorst. Hij zou de regels van het 'sociale netwerk' namelijk aan zijn laars gelapt hebben... door immigratie-kritische tweets en opmerkingen te plaatsen. Beetje gek natuurlijk aangezien Van de Beek erom bekend staat dat hij altijd netjes en beleefd is, maar zo rolt Twitter nou eenmaal. Het is daar tegenwoordig al bijna net zo erg als op Facebook.

Hoe dan ook, CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt vindt het allemaal ook nogal sneu... en het is hem opgevallen dat de tweet van Van de Beek, waar Twitter blijkbaar aanstoot aan neemt, niets meer of minder is dan een link naar een interview met CDA-leider Sybrand Buma. Daarom wil Omtzigt nu tekst en uitleg krijgen van het Amerikaanse netwerk.

We weten dat Twitter politiekcorrect tot op het bot is, maar dit is wel héél extreem. Van de Beeks zonde is blijkbaar dat hij linkt naar een interview met de leider van één van Neerlands mainstream partijen. Gekker dan dit wordt het niet: het CDA is tegenwoordig blijkbaar niet politiekcorrect genoeg meer voor de SJW meute van Silicon Valley.

Denk daar eens goed over na: het CDA -- van alle partijen in Nederland -- is nu zogenaamd racistisch of minstens discriminatoir bezig in de ogen van Twitters managers.

Zieker dan dit wordt het niet, eigenlijk. Nog even en alleen GroenLinksers, PvdA'ers en D66'ers zijn welkom op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties