Pieter Omtzigt vindt Twitter-schorsing immigratie-kritische Dr. Jan van de Beek bizar: "Heel benieuwd naar de uitleg!"

Geen categorieapr 27 2019, 15:00
Wij zijn óók heel benieuwd, Pieter.
Zoals wij eerder vandaag berichtten is Dr. Jan van de Beek door Twitter (tijdelijk) geschorst. Hij zou de regels van het 'sociale netwerk' namelijk aan zijn laars gelapt hebben... door immigratie-kritische tweets en opmerkingen te plaatsen. Beetje gek natuurlijk aangezien Van de Beek erom bekend staat dat hij altijd netjes en beleefd is, maar zo rolt Twitter nou eenmaal. Het is daar tegenwoordig al bijna net zo erg als op Facebook.
Hoe dan ook, CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt vindt het allemaal ook nogal sneu... en het is hem opgevallen dat de tweet van Van de Beek, waar Twitter blijkbaar aanstoot aan neemt, niets meer of minder is dan een link naar een interview met CDA-leider Sybrand Buma. Daarom wil Omtzigt nu tekst en uitleg krijgen van het Amerikaanse netwerk.
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/1122081041072701440
We weten dat Twitter politiekcorrect tot op het bot is, maar dit is wel héél extreem. Van de Beeks zonde is blijkbaar dat hij linkt naar een interview met de leider van één van Neerlands mainstream partijen. Gekker dan dit wordt het niet: het CDA is tegenwoordig blijkbaar niet politiekcorrect genoeg meer voor de SJW meute van Silicon Valley.
Denk daar eens goed over na: het CDA -- van alle partijen in Nederland -- is nu zogenaamd racistisch of minstens discriminatoir bezig in de ogen van Twitters managers.
Zieker dan dit wordt het niet, eigenlijk. Nog even en alleen GroenLinksers, PvdA'ers en D66'ers zijn welkom op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten