Pijnlijk voor Rutte! Peiling geeft aan dat Nederland de VVD-premier nog voor geen stuiver vertrouwt

Pijnlijk voor Rutte! Peiling geeft aan dat Nederland de VVD-premier nog voor geen stuiver vertrouwt

Och, arme Mark! Of nou ja, de man heeft z'n reputatie natuurlijk wel aan zichzelf te danken.

Deze dagen zijn niet het droomweekend van de minister-president. Vandaag bleek al dat de man (nog steeds) geen deuk in een pakje boter slaat als het gaat om het winnen van zetels voor het verslaan van de PVV, maar de peilingen herbergen meer slecht nieuws voor Rutte en de VVD.

Maurice de Hond peilde namelijk niet alleen hoeveel zetels alle partijen zouden halen als er vandaag Tweede Kamerverkiezingen waren, maar ook wat mensen vonden van minister-president. En nou, dat loog er niet om. Allereerst waren er maar weinig mensen die te spreken waren over Rutte's "doe normaal"-brief; slechts 26% zag het als een goede zet. Maar liefst 34% vond dat schrijfsel vooral negatief:

rutte-jan2017-1

In die brief schrijft Rutte bijvoorbeeld dat mensen die niet normaal kunnen doen, beter naar een ander land kunnen verhuizen. Maar Mark Rutte komt niet net kijken - hij is al meer dan zes jaar premier. Wat heeft hij er aan gedaan om mensen die zich niet gedragen uit te zetten of de toegang te weigeren? Nou, bitter weinig. Beroerd weinig zelfs. Slechts 15% denkt namelijk dat Rutte genoeg heeft gedaan om aso's eruit te werken:

rutte-jan2017-2

Maar op meer punten wordt er getwijfeld aan Rutte's woord. Zo gelooft ook een meerderheid van maar liefst 69% niet in Rutte's vertelling van de feiten rondom de Teevendeal die uiteindelijk Ard van der Steur de das omdeed. Sterker nog: men denkt gewoon dat Rutte liegt en allang op de hoogte was van allerlei zaken:

rutte-jan2017-3

En wat krijg je dan? Inderdaad, het gegeven dat men gewoon wil dat Rutte de laan uit wordt gestuurd. Ontslagen, met pek en veren afgedankt, en met een motie van wantrouwen weggeschopt uit politiek Den Haag:

rutte-jan2017-4

Dit zijn de statistieken van een politicus die echt diep en diep gewantrouwd wordt door Nederlanders. Wiens geloofwaardigheid er gewoon helemaal niet meer toe doet. En toch probeert die optimistische Rutte nog stééds om de aankomende Kamerverkiezingen te winnen. Je zou er om willen lachen als het niet zo volstrekt schaamteloos was.

Lees meer over:
peilingen VVD Maurice de Hond

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties