Politie: 'Geweld Mocro-maffia gaat keihard door'

Politie: 'Geweld Mocro-maffia gaat keihard door'

Wat ze eraan doen vraagt u? Helemaal niets natuurlijk.

Hier word ik dus letterlijk onwel van. In een exclusief interview met De Telegraaf onthullen politiechef Pim Jansonius en officier van justitie Jeroen van Berkel van het ’anti-liquidatieteam’ vandaag dat het geweld in de onderwereld nog lang niet is afgelopen.

"Het gaat volgens ons al lang niet meer om een partij verdwenen cocaïne. Het gaat soms om paranoïde gedrag van kopstukken, die zelf denken dat ze op een dodenlijst staan en daarom maar kiezen voor de vlucht vooruit. Zelf hun vermeende vijand liquideren dus."

Nou is het leuk een aardig dat de politie weet wat er speelt in de onderwereld, maar het zou nog leuker zijn als men er iets aan deed. Wat dat betreft komen de twee onmiddellijk met allerlei excuusverhaaltjes aanzetten (families van slachtoffers werken niet mee omdat ze bang zijn om zelf op een dodenlijst te worden gezet, bewijs is lastig te vinden omdat die nare huurmoordenaars hun auto's in de brand zetten als hun taak volbracht is, etc.), maar overtuigend is het allemaal niet. Als de politie namelijk weet wie voor zijn leven moet vrezen en ook wie achter een mogelijke aanslag zal zitten kan men gewoon in actie komen.

In plaats daarvan kijken ze rustig toe terwijl Mocro-gangers hele steden onveilig maken en jonge moeders voor de ogen van hun kinderen doodschieten. Het enige waar ze onderhand in uitblinken is achteraf tekst en uitleg te geven over het gebeurde. Leuk, maar misschien dat ze voortaan iets kunnen doen om moordaanslagen te voorkomen? Ik weet het, een gekke gedachte, maar ja, je moet toch wat als je dit soort verhalen tegenwoordig dagelijks leest.

Lees verder op pagina 2.

Wat dat betreft kan de Nederlandse politie ongetwijfeld het één en ander leren van hun Amerikaanse collega's, die tientallen jaren geleden al te maken hadden met vergelijkbaar geweld, maar dan van de Italiaanse maffia, en op behoorlijk effectieve wijze hebben ingegrepen. Natuurlijk valt er voor hen ook nog veel werk te verrichten, maar over het algemeen zijn zij beter in staat om in actie te komen dan onze autoriteiten.

Natuurlijk is dat niet zo gek aangezien de Nederlandse politie helemaal niets doet, maar ach, ik dacht: ik vermeld het toch maar even. Zie in dat opzicht ook hoe men omgaat met de motormaffia. Iedereen weet dat deze clubs maffia-organisaties zijn, maar de politie laat ze lekker hun gang gaan. Want stel je voor dat je als agent écht iets zou doen om het land een beetje veiliger en vrediger te maken. Dat moet je niet willen. Dan maar achter automobilisten aangaan die het lef hebben om zeven kilometer per uur te hard te rijden.

In de tussentijd is er alweer iemand neergeschoten in Amsterdam. De teller staat nu op 17 and counting. Nog even en we passeren de twintig.

Dat moet voorkomen worden - niet omdat het zo zielig is voor die arme gangsters dat ze stuk voor stuk om zeep worden geholpen, maar omdat er vroeger of later onschuldige slachtoffers vallen... en omdat de staat zo het vertrouwen verliest van de burgers. Daarom deze interessante documentaire over de Amerikaanse maffiabaas John Gotti, die na een lange en gewelddadige carriere werd opgepakt en voor altijd in de cel verdween (waar hij overleed).

Misschien dat dit ter inspiratie kan dienen voor Nederlandse agenten: iedereen kan ten val worden gebracht, de leiders van de Mocro-maffia incluis. Hun macht is namelijk niets vergeleken met die van Gotti.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=BLJhiXiH9vY[/embed]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer