Politieagente redt een baby nadat haar moeder door rood reed

Geen categoriejul 04 2016, 12:00
Toen de auto stopte zag de politievrouw dat er iets mis was.
Agente Amanda Phipps en haar collega Mark Robinson grepen in toen ze zagen dat een vrouwelijke automobilist door rood licht reed. Gezien de rijstijl van de vrouw waren de agenten er zeker van dat ze dronken achter het stuur zat. Dat kan natuurlijk niet geaccepteerd worden.
Toen de auto stil kwam te staan en de agenten naar de vrouw toeliepen zagen ze dat ze in paniek was. De reden werd meteen duidelijk: de twee weken oude baby van Mariam Traore haalde geen adem. Mariam en haar vriend Mamadou waren in paniek en wilden zo snel mogelijk naar het ziekenhuis komen.
Gelukkig voor moeder Mariam worden agenten natuurlijk ook getraind voor dit soort situaties. Agente Amanda pakte de baby, ging op de achterbank zitten, en toog aan het werk:

"Toen ik voor de derde keer mond-op-mond beademing toepaste bewoog de baby een beetje en maakte ze een geluid. Ik keek de moeder aan en zei: 'Dit is een goed teken.' Maar dat zei ik me voor mezelf dan voor haar."

Amanda heeft het hart namelijk op de goede plek en is zelf ook nog eens een moeder. Ze weet dus hoeveel een moeder van haar kind houdt... en hoe vreselijk het is voor een moeder om haar kind te verliezen.
Natuurlijk brachten de agenten baby Zara zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Ondertussen bleef Amanda voor de baby zorgen. Het gevolg?
Zara overleefde het. De baby is nu 10 jaar oud en is blakend van gezondheid. Oh, en Amanda? Die kreeg onlangs een prijs vanwege haar geweldige optreden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten