Politiek: politie moet onmiddellijk einde maken aan liquidatiegolf

Geen categoriejun 10 2015, 15:00
De politiek heeft het na de moord in Zaandam helemaal gehad met het geweld in de onderwereld.
Politie hebben geschokt en vol ongeloof gereageerd op de liquidatie gisteren in Zaandam. Dat bericht De Telegraaf.
Een regen van kogels pal onder het oog van schoolkinderen velde gistermiddag de crimineel Lucas Boom (43). Vier of vijf mannen wachtten de crimineel op bij zijn huis pal tegenover twee scholen en beschoten de man met een machinegeweer. Boom, de ’geweldsman’ van topcrimineel Willem Holleeder, overleed ter plekke.
Rob van Bree, hoofd Dienst Regionale Recherche Politie Noord-Holland, zei al dat dit zo niet langer kon:
"Vanmiddag is er een zoveelste grens overschreden. Op klaarlichte dag, met gevaar voor onschuldige slachtoffers, heeft er een afrekening met zwaar wapentuig plaatsgevonden. Zelfs kinderen zijn getuige geweest van dit delict."
Politici zijn het ermee eens dat er weer een grens is overschreden en kijken nu eerst en vooral naar de politie om er iets aan te doen. Daarbij wordt benadrukt dat het geweld 't leven heeft gekost van tenminste drie onschuldige mensen. Veel politici (en politieagenten) vrezen dat die cijfers de komende tijd alleen maar zullen oplopen als er niet op grote schaal wordt ingegrepen.
De liquidatiegolf in de onderwereld begon door een verdwenen partij drugs in Antwerpen in 2012. Sindsdien gaat het daar echter al lang niet meer om. Verschillende maffiabazen hebben dodenlijsten gemaakt en proberen hun concurrentie (en bondgenoten die in hun ogen niet loyaal zijn) uit te schakelen (voor zij zelf het slachtoffer worden van dodelijk geweld). De grote moorden begonnen met de eliminatie van topcrimineel Gwenette Martha. Daarna ging het geweld stug door.
Eerder gaf de politie aan met de handen in het haar te zitten. De politiek wil nu dus dat daar verandering in komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten