Prachtig! Benefiet Grand Prix van Emmen deze zomer, opbrengsten naar het goede doel

Geen categorieapr 18 2019, 19:00
Deze zomer wordt in Emmen een heuse Grand Prix georganiseerd! En niet zomaar één, maar een benefietevenement waarvan de inkomsten naar Stichting Leergeld gaan. Dat is een organisatie dat een potje beheert voor het goede doel.
Een groep ondernemers kwam op het idee om op de parkeerplaats van Wildlands, dat toch leeg staat, een kartrace te organiseren. De opbrengsten van het evenement gaan vervolgens naar de stichting, zo lezen we op RTV Drenthe.
Aandachtspunt is echter wel dat het asfalt van de parkeerplaats weinig rubber bevat en ook 'gladde witte strepen'. Het zal wel een portie 'glijden met de kart' worden als men niet oppast. Het circuit zo aanleggen dat het veilig is voor de coureurs wordt nog wel even een uitdaging!
Met het kartdeel komt het overigens vast wel goed, daar hebben ze een professionele partij voor gevraagd. Hoe zij het asfalt gaan aanpakken is echter nog even een verassing:

"We werken samen met een partij die het kartgedeelte oppakt (Streetkarting). Dat is een professionele partij en dat helpt ook in het vertrouwen richting de veiligheidsdiensten."

Met een beetje creativiteit kan er vast iets worden bedacht om veilig over het asfalt van de leegstaande Wildlands-parkeerplaats te scheuren:
Bedrijven en vriendenteams kunnen volgens RTV Drenthe deelnemen: 'in totaal is er plek voor twintig tot dertig teams en karts':

"We bieden dan diverse pakketten aan, waar de bedrijven uit kunnen kiezen en wat ze kunnen schenken aan stichting Leergeld. We willen wel duizenden euro's voor hen inzamelen. Het is niet de bedoeling dat wij er als organisatie aan verdienen." - Wesley Pieterse

Een nobel, maar keigaaf project dus om aan mee te werken. En wederom uit de koker van ondernemers, net zoals Business Club Grand Prix Assen, dat tracht de Formule 1 en Max Verstappen naar Drenthe te halen!
Klinkt goed! Wie belt Max Verstappen even, dan komen er vast enorm veel bezoekers!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten