Prachtig! Jong meisje weet ISIS-bolwerk Mosul te ontvluchten en werpt haar boerka af

Geen categorienov 02 2016, 15:28
ISIS-bolwerk Mosul in Irak wordt momenteel belegerd, en het ziet er somber uit voor de inwoners. Voor één jonge inwoner is er echter een sprankje hoop.
De Irakese stad Mosul is momenteel hermetisch afgesloten: om de poorten liggen troepen uit Turkije en Irak, en ook de Iraaks-Koerdische Peshmerga helpen mee de stad bevrijden. Binnenin de stad zit ISIS, die de burgers weigert naar buiten te laten. De honderdduizenden inwoners van de stad zijn een nuttig menselijk schild. Wie toch probeert te vluchten, wordt doodgeschoten. Vrouwen en kinderen worden daarbij absoluut niet ontzien.
Geweldig is het dan ook om te zien als een meisje weet te ontkomen aan de ISIS-dicatuur en veilig en wel in de armen van haar bevrijders valt, net buiten de stad Mosul. En het eerste wat ze doet is meteen een verzetsdaad en een up yours richting ISIS. Ze werpt haar boerka af:
Het meisje is bekaf na ongetwijfeld een lange, zware en emotionele vlucht. Maar: wat is de vrijheid toch heerlijk als je die dan eindelijk kan proeven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten