Prachtig! Onbekenden houden stille tocht voor verkrachte studente Rotterdam

Geen categoriejul 31 2018, 19:00
Zo'n vijfhonderd mensen hebben zich gemeld. Zij willen graag een stille tocht houden voor het slachtoffer van een brute verkrachting die op klaarlichte dag in Rotterdamse wijk De Esch voltrok. Via de Telegraaf.
Om 20:00 loopt de groep van Centraal naar de Oude Plantage en de Herman Bavinckstraat. Die laatste is de plek waar de verkrachting plaatsvond. Mocht iemand nog zijn of haar steun willen betuigen, dat kan nog gewoon!
De stille tocht is door vier vriendinnen georganiseerd die het slachtoffer niet kennen. Ze hebben zelf het gevoel dat ze iets moesten doen en kregen daarmee dus ruim vijfhonderd man mee op de been!
Het gaat ze niet alleen om het slachtoffer maar om slachtoffers van verkrachtingen overal. De dames van de organisatie zeggen hierover: "Iedereen zowel m/v/x is meer dan welkom om mee te lopen tijdens deze tocht om zij aan zij te staan tegen seksuele intimidatie en seksueel geweld!” (die '/x' vergeef ik ze omdat ik het zo'n mooie actie vind).
Het facebook evenement laat bijna 600 aanmeldingen zien en zo'n 1900 geïnteresseerden. Ook zullen er live updates via Twitter te zien zijn en loopt er een verslaggever mee.
Toch mooi om te zien hoe er uit zoiets verschrikkelijks toch weer dat menselijke aspect boven komt drijven die de pijn enigszins wil doen verzachten maar tragisch genoeg altijd nét tekort blijkt te schieten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten