Prachtige beelden: vrouwen rijden weer rond in auto's nadat ISIS verdreven is uit hun woonplaatsen

Prachtige beelden: vrouwen rijden weer rond in auto's nadat ISIS verdreven is uit hun woonplaatsen

Geweldig om te zien hoe de vrijheid weer regeert op het moment dat het naargeestige en genocidale ISIS is verdreven uit steden als het Irakese Mosul.

Grote delen van de stad Mosul worden nog altijd gecontroleerd door ISIS, maar andere stukken zijn alweer een tijdlang bevrijd van de islamistische tirannie van de vrouwenhatende terreurgroepering. Dat levert beelden op van stukgeschoten gebouwen en rokende puinhopen, maar ook van blijdschap en opluchting. Neem bijvoorbeeld deze zielsgelukkige vrouwen, die na drie jaar ijzeren repressie van ISIS weer mogen rondrijden in auto's:

ISIS was niet alleen bruut tegen "ongelovigen", yezidi's, joden, sjiïtische moslims en christenen maar ook tegenover hun eigen vrouwen: sinds de inname van Mosul door ISIS - in 2014 - mochten vrouwen vrijwel niets meer. Ze moesten verstikkende niqabs dragen, mochten zich niet meer zonder begeleiding op straat begeven en autorijden was er niet meer bij. Vandaag de dag zijn die vrijheidsontnemende maatregelen weer van tafel, en vrouwen in Mosul kunnen er haast niet gelukkiger mee zijn:

"Asma Hassan, a young woman who was shopping in a market with her son said that the ISIS militants restricted the movements of women in everyway.

"Previously, we couldn’t go to the market," Hassan said, "They would come to us investigating us over even wearing socks and gloves. This was their job. It is very good nowadays. We can get around as we wish.""

Ik zou zeggen: geniet ervan. Jullie verdienen het!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer