Prins Claus zag einde monarchie aankomen

Geen categoriesep 23 2011, 15:58
Helaas had hij alleen ongelijk.
Prins Claus hield er ernstig rekening mee dat zijn zoon Willem-Alexander geen koning zou worden. Niet omdat zijn moeder hem zou passeren, maar omdat Nederland niet langer een monarch zou hebben:

In het boek schrijft historica Dorine Hermans over de zes koninklijke inhuldigingen die de afgelopen tweehonderd jaar in Nederland hebben plaatsgevonden. In haar boek komt ook Huub van 't Hek, oud-hoofdredacteur van Scouting Magazine, aan het woord. Van 't Hek had in 1981 twee vertrouwelijke ontmoetingen met prins Claus, voorafgaand aan diens benoeming tot beschermheer van Scouting Nederland.

De prins zou tijdens deze gesprekken een boekje open hebben gedaan over verschillende meningsverschillen die hij met koningin Beatrix had. Zo vreesde hij onder meer dat de in zijn ogen nogal traditionele aanpak van de koningin wel eens het einde van de monarchie zou kunnen beteken. Hij zou kroonprins Willem-Alexander er zelfs op hebben voorbereid dat hij misschien wel nooit koning zou worden. Zijn zoon kon maar beter een goede studie kiezen want de kans bestond dat hij later zijn eigen geld moest verdienen.

Helaas, wat jammer zeg. Claus had zowaar ongelijk.
Nou ja, er is nog tijd. Misschien dat de Oranjes alsnog moeten werken voor hun geld. Het zou mooi zijn.
Foto: Photobucket.com, door Archief Beeld en Geluid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten