Prinsjesdag: Kabinet speelt voor Sinterklaas, en werkende Nederlanders kunnen de rekening betalen

Prinsjesdag: Kabinet speelt voor Sinterklaas, en werkende Nederlanders kunnen de rekening betalen

Verkiezingen in aantocht, dus het is groot feest voor iedereen!

Prinsjesdag is inmiddels in volle gang. De Koning is blij: "Het is verheugend dat de koopkracht dit jaar en komend jaar opnieuw groeit voor werkenden, ouderen en mensen met een uitkering. Zo zorgt de regering opnieuw voor een evenwichtige koopkrachtverdeling." En uiteraard is ook premier Mark Rutte blij, want zijn tot vervelens toe gebezigde mantra "Nederland moet sterker uit de crisis komen" is aangepast naar "Nederland is sneller uit de crisis gekomen." Van toekomstige tijd naar voltooid deelwoord: het kabinet-Rutte II ruimt nog wat van hun scherven op voordat ze zich weer melden bij de kiezer voor nieuwe verkiezingen. Glimlach van oor tot oor, want wat hebben we het toch allemaal weer goed gedaan.

Nou ja, voornamelijk voor 'mensen met een uitkering' dus, waar ook de Koning al zo blij mee was. Misschien omdat hijzelf de dikstverdiendende uitkeringstrekker van Nederland is, maar ook werkloze Sjon en Priscilla kunnen tevreden zijn. De huurtoeslag gaat omhoog. Mooi! Gratis wonen. En ook de zorgtoeslag gaat omhoog. Ook mooi! Gratis je laten helpen aan je obesitas die je opliep door dat chronische bankzitten.

Allemaal heel fijn, dat gratis bier (letterlijk, want dat extra inkomen moet ergens aan worden uitgegeven.. toch?), maar het moge duidelijk zijn wie de rekening mag betalen: de modaal-verdienende en hardwerkende Nederlander. En niet alleen de belastingdienst zal een groter deel inpikken vanwege ophogen van dat hele toeslagencircus - ook de boodschappen in de supermarkt worden duurder. Het minimumjeugdloon gaat er namelijk ook aan, wat betekent dat winkels meer kwijt zijn aan personeelskosten.

Maar het is allemaal een feestje hoor! Groetjes Mark.

P.s. niet vergeten op 15 maart 2017 allemaal VVD of PvdA te stemmen! Wij zijn het immers die 'Nederland sterker uit de crisis' hebben laten komen, en dat op de welbekende 'Sterke & sociale' manier. Hup ons!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties