Volkert van der Graaf zet minister Van der Steur (Justitie) voor de zoveelste keer in zijn hemd

Volkert van der Graaf zet minister Van der Steur (Justitie) voor de zoveelste keer in zijn hemd

De moordenaar van Pim Fortuyn heeft wéér een afspraak weggewerkt. Met goedkeuring van de rechter, natuurlijk.

Toen Volkert van der Graaf vervroegd vrijkwam maakten we ons allemaal enorm veel zorgen. Ten eerste verdiende de moordenaar van Pim Fortuyn het niet om weer op vrije voeten te komen, maar we vroegen ons ook vertwijfeld af of de kans op herhaling niet bijzonder groot was. Volkert is namelijk een echte links-extremist. Zijn moord op Fortuyn was geen 'ongelukje' of een 'impulsieve actie.' Het was een aanslag op de rechtsstaat, uitgevoerd door een man die gelooft dat je geweld kunt en mag gebruiken om politieke doelen na te streven.

Nou, riep het kabinet, dat zou allemaal wel meevallen. Echt waar! Volkert moest een enkelband dragen en er zouden nog veel meer afspraken gemaakt worden om ervoor te zorgen dat hij a) de fout niet opnieuw kón in gaan en dat b) ook niet zou willen.

Leuk bedacht, maar kort nadat hij vrij kwam -- en dus akkoord was gegaan met de voorwaarden -- vocht Volkert de regeling aan in de rechtbank. Ongelooflijk genoeg won hij die zaak: hij hoefde geen enkelband meer te dragen. Nu komt daar dit nog eens bij:

Volkert van der G., moordenaar van politicus Pim Fortuyn, hoeft geen begeleiding meer van een psycholoog. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald.

De moordenaar van Fortuyn spande bij het gerechtshof in Den Haag een procedure aan om de voorwaarden aan zijn voorlopige invrijheidstelling af te bouwen, waaronder de eis van psychische behandeling. Volgens het hof is de psychiater van mening dat ,,verdere psychische begeleiding niet zinvol is''. Daarom hoeft dit niet meer.

Hallo, koekoek! Zijn we wel helemaal bij de les, beste rechters? Deze man is de moordenaar van Fortuyn! Als iemand levenslang behoefte heeft aan psychologische begeleiding dan is hij het.

Het echte trieste hiervan is natuurlijk dat Van der Graaf minister van Justitie Ard van der Steur voor de zoveelste keer in zijn hemd zet. De enige vraag is: zegt dat meer over Volkerts intelligent of over de competentie (en het gebrek daaraan) van Van der Steur?

Zoals onze eigen Tim Engelbart eerder dit jaar schreef kan geen enkele psycholoog een "modelburger" van deze moordenaar maken:

"Deze man is een gewetenloze profiteur en schurk: Volkert heeft maling aan alles en iedereen. Geen psycholoog die daar iets aan kan veranderen."

Maar dat betekent natuurlijk niet dat het niet noodzakelijk is om hem goed in de gaten te (laten) houden, niet alleen door de reclassering, maar ook door een psycholoog; door iemand die de psyche van dit soort psychopaten begrijpt.

Helaas gebeurt dat vanaf nu dus niet meer. Minister Van der Steur (VVD natuurlijk) heeft wéér gefaald.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties