Proest! Sylvie Meis publiceert meest idiote filmpje allertijden: 'Wake up, Sylvie, wake up!'

Proest! Sylvie Meis publiceert meest idiote filmpje allertijden: 'Wake up, Sylvie, wake up!'

Influencen op z'n aller-, en allerzwakzinnigst: Sylvie Meis laat even zien hoe het moet. Of hoe het dus eigenlijk niet moet.

[video width="640" height="360" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2019/08/wake-up-sylvie-wake-up.mp4"][/video]

Het is een ware plaag: de influencers. De filmpjesmakers van YouTube, Snapchat en Instagram die met zulk inhoudsloos mogelijk vermaak proberen hun zakken zo veel mogelijk te vullen. Het is een ware rage geworden. Je hebt mode-influencers, reis-influencers, game-influencers en zelfs politieke influencers. Het houdt niet op. Sylvie Meis had ooit een mooie tv-carrière in Duitsland, maar is na een reeks ontslagen daar nu ook teruggeworpen op deze millennialmanier van geld verdienen.

En wat krijg je dan voor 'content'? Nou, Sylvie Meis die doet alsof ze net uit bed komt, terwijl haar gezicht al flink gepoederd is en haar haren al gestyled. Handen omhoog wie er zo uit bed komt. Ik wacht wel even hoor. Oh, geen handen? Dat kan kloppen: niemand stapt zo uit bed. Behalve dus Sylvie Meis, die direct op een - toevallig! - gemonteerde camera afstapt en zichzelf even drie keer in het gezicht slaat: "Wake up, Sylvie, wake up!"

Programmamaker Myrthe Hilkens legt uit waarom het filmpje zo tenenkrommend is:

"Dankzij de ‘wake up’-Sylvie-Meis-persiflages zojuist een kijkje op haar Instagram genomen. Ze is natuurlijk bloedmooi, maar een totaal gebrek aan zelfspot en zelfrelativering vink echt heel onaantrekkelijk. Dat kan geen afgetraind lichaam compenseren."

Op Twitter konden mensen desalniettemin hun lol en ergernis niet onder stoelen of banken steken. Sommigen probeerden het toneelstukje na te spelen, maar anderen gingen twijfelen aan het nut van het bestaan. Het Hilversumse VVD-raadslid Haitske van de Linde hield het vooral op medelijden:

"En toch gun ik Sylvie Meis gewoon een leuke lieve kerel waarmee ze in haar joggingbroek en ongekamd haar op een regenachtige zondag op de bank kan hangen en kaastosti’s kan eten."

Waarvan akte, uiteraard.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties