shutterstock 1424197499

Nederland wordt eng homofoob landje: makelaars vertellen gays dat ze beter niet in sommige buurten huis kunnen kopen

Geen categorieaug 08 2019, 21:00
Herinnert u het zich nog? Vroeger. Toen Nederland nog vooraan liep in de wereld wat betreft homo-acceptatie. Toen we het eerste land waren dat het homohuwelijk introduceerde, en toen Amsterdam nog de Gay Capital of the World was. Sugar Lee Hooper, Boris Dittrich, de whole nine yards. En nu? Nieuwsberichten zoals dit: "Makelaars Den Haag raden homostellen af om huis te kopen in bepaalde wijken."
We zullen maar even met de deur in huis vallen. Dit trieste bericht was vandaag te lezen bij RTL Nieuws:

"Makelaars in Den Haag raden homo- en lesbische stellen af om in bepaalde wijken van de stad een huis te kopen. Ze doen dat als onderdeel van voorlichting over de buurt. De VVD in Den Haag wil dat het stadsbestuur iets tegen de intolerantie in die wijken doet, zegt raadslid Judith Oudshoorn-Van Ginderen.

"Ik heb verschillende makelaars gesproken in de stad en ze doen het allemaal", zegt Oudshoorn-Van Ginderen. Ze hoorde het verhaal van een bevriend lesbisch stel."

Kijk, de makelaars oefenen ook alleen maar hun vak uit. Zij willen hun klanten gelukkig maken, en het is niet hun schuld dat hele wijken in Nederland veranderen in paupernederzettingen met dito mentaliteit.
Maar als we het toch hebben over Den Haag: genoeg lui in die stad die we wél iets kwalijk kunnen nemen. Want hoezo "bepaalde wijken"? Wat betekent dat nu weer? Volgens mij is het heel erg duidelijk wat voor soort "wijken" je beter niet als herenliefde bedrijvend manpersoon kan gaan wonen.
Dus. Joe. Wakker worden. Ga eens wat harder straffen enzo. Ja, ik ken de verhalen over grenzen sluiten en mensen uitzetten. Dat gaat alleen niet zo makkelijk. Maar meer politie op straat, meer vervolgingen? Datis allemaal te regelen. Doe het dan ook. Als ik had gewild dat Nederland dezelfde anti-homo-mentaliteit krijgt als Albanië, dan ga ik dáár wel wonen. Nog goedkoper ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten