PVV boycot de media, voert 'terughoudend persbeleid na eerdere aanvaringen met linkse media!'

PVV boycot de media, voert 'terughoudend persbeleid na eerdere aanvaringen met linkse media!'

Heel veel schokkende uitkomst kenden de zorgdebatten van afgelopen dinsdag in de Tweede Kamer niet. De parlementariërs kwamen bijeen voor twee discussies over de gezondheidszorg in dit land. Men nam de rol van de zorgverzekeraars onder de loep, en heeft tevens kritisch gekeken naar de rol van de patiënt. Het werd een herhaling van zetten, waarbij het meest interessante nog wel de houding van de PVV was.

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) wil de positie van medische patiënten verstevigen en vergemakkelijken, zo verkondigde hij gistermiddag. Dossiers van overledenen zouden hierbij voortaan inzichtelijk moeten zijn. Het "lijntje" tussen verplegers en patiënten moet sneller en consequenter worden.

Bovenstaande was nog een beetje een zwart gebied en er was volgens minister Bruins nog niets wettelijk vastgelegd om het contact tussen zorgverlener en patiënt te verbeteren.

Edgar Mulder van de PVV wees er nadrukkelijk op dat patiënten en belanghebbenden "het recht te geven zelf een medisch adviseur aan te wijzen." De PVV is daarbij van mening dat dit vooral belangrijk kan zijn in dossiers waarin zich eventuele medische missers hebben voorgedaan.

Mediastilte PVV
Helaas bleek het na afloop van het debat onmogelijk om Mulder nog enkele vragen te stellen, omdat de PVV naar eigen zeggen momenteel een "terughoudend persbeleid voert na eerdere aanvaringen met bepaalde 'linkse' media" Ook Fleur Agema wenste niet te reageren: "Ik was zelf niet bij het debat aanwezig, dus ik ga niet over de inhoud," aldus Agema.

Het Zorgdebat was het debat waarin de PVV zich vandaag had kunnen onderscheiden. Dat liep anders. PVV-kamerleden renden als wilde hazen naar de veilige gangen van de Tweede Kamer. Goedgemutste prominente PVV'ers probeerden nog enige moeite te doen, maar zonder enig resultaat.

Asscher
Lodewijk Asscher wilde wel reageren en noemde het debat een "ondergeschoven kindje waar we veel meer aandacht aan zouden kunnen besteden: bij de PvdA staat de zorg nog steeds op nummer 1," aldus Asscher.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties