PVV doet mee in progressieve stad Utrecht: het doel van 60 gemeenten wordt niet gehaald

Geen categoriedec 08 2017, 17:00
Spannend hoor, meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de progressieve stad Utrecht. De stad der bakfietsers, D66'ers, en GroenLinksers. Het halve politieke kloontje van Amsterdam. Okee, genoeg objectificaties en labels, maar het blijft een spannende onderneming.

"Ik ken de stad heel goed", zei Wilders. "Mijn opa is hier niet alleen geboren, maar ik heb hier ook vele jaren gewoond. En ik ben hier gemeenteraadslid geweest, weliswaar voor de verkeerde partij." Wilders zat van oktober 1997 tot april 1998 voor de VVD in de Utrechtse raad.

Wat is eigenlijk het doel van de PVV?

PVV-er Henk van Deún, die nu al lid is van de Provinciale Staten in Utrecht, zal de lijst aanvoeren. Hij wil iets doen aan de veiligheid en de "zwaar geïslamiseerde stad". Wilders: "Het Marokkanenprobleem en het islamprobleem zijn eigenlijk van de vier grote steden hier het grootst."

Aha, ja, dat had niemand natuurlijk kunnen voorspellen. Het staat buiten kijf dat Utrecht een goede rechtse partij nodig heeft, maar die nauwe obsessie met de islamisering en moslims begint mij wel een beetje de spuigaten uit te lopen. Een goede politieke partij, zeker eentje die al een tijdje meeloopt en een grote slag wil maken, moet een gedegen politieke programma hebben.
Het is niet zo makkelijk als zeggen 'Islam boe!' en dan krijg je heel veel zetels. Zeker niet in een stad als Utrecht. Ik moedig Wilders dan ook vooral aan om dit te doen, maar het toont wel weer het gebrek aan politiek inzicht en grijsgedraaide campagneplaat aangaande de islam.
Geert Wilders gaf ook aan dat de partij het niet de gewilde 60 gemeentes gaat halen. Het zal dan ook vooral te maken hebben met het gebrek aan aanmeldingen of competente mensen. Dat is uiteindelijk een beetje het kip-en-ei verhaal, maar naar mijn mening komen er (goede) mensen op het moment als je je ook gaat gedragen als een professionele volwassen politieke partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten