PVV: Israël-optocht in Rotterdam moet door kunnen gaan, verbied de Hamas-conferentie!

Geen categorieapr 13 2017, 23:13
De PVV stelt Kamervragen over het feit dat een stille tocht voor Israël in Rotterdam niet door mag gaan terwijl sympathisanten van Hamas zaterdag wél een bijeenkomst mogen houden in de havenstad.
Eerder vandaag werd bekend dat een stille tocht voor Israël in Rotterdam, georganiseerd door de organisatie Christenen voor Israël, niet door mag gaan van de gemeente. De veiligheid van de optocht zou namelijk niet kunnen worden gegarandeerd. Zeg dus maar dag tegen je vrijheid van meningsuiting, want als er gekken zijn die agressief worden van jouw mening, dan mag je die in Rotterdam niet uiten.
Tegelijkertijd gaat de geplande Hamas-conferentie zaterdag wél gewoon door. De wereld op zijn kop: een vreedzame optocht voor Israël wordt verboden, maar een conferentie van terrorisme-supporters kan gewoon plaatsvinden. Dank u wel, burgemeester Aboutaleb! De PVV is helemaal klaar met dit schizofrene beleid, en stelt Kamervragen aan de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Veiligheid & Justitie:

Schriftelijke Vragen van de leden De Graaf en Wilders (beiden PVV) aan de demissionaire ministers van SZW en V&J:

1.)
Bent u bekend met het bericht: 'Stille tocht voor Israël in Rotterdam niet toegestaan'?

2.)
Deelt u de mening dat het toestaan van een conferentie, waarvan de organisatie banden heeft met Hamas en waar een antisemiet komt spreken die een islamitische terreuraanslag tegen Israël goedpraat, onterecht is en het toestaan van een optocht van vredelievende christenen die Israël willen steunen wel terecht is? Zo nee, waarom krijgt antisemitisme van u de voorkeur boven een vredige optocht?

3.)
Bent u bereid om op Goede Vrijdag met burgemeester Aboutaleb in gesprek te gaan, met als doel hem van de dwaling, zoals genoemd in vraag 2, af te brengen? Zo nee, waarom niet?

4.)
Bent u bereid alles in het werk te stellen om 'Christenen voor Israël' wel de veiligheid te bieden om hun stille tocht te kunnen houden, desnoods door de inzet van het leger? Zo nee, waarom niet?

Dat zijn nog eens Kamervragen. De PVV laat hiermee zien dat zij wél pal staan voor de vrijheid en veiligheid van mensen die een vreedzame pro-Israël-demonstratie willen houden. Een stuk beter dan de slappe burgemeester Aboutaleb, die weigert om een Hamas-conferentie te verbieden terwijl hij een optocht voor Israël niet toestaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten