'PVV'ers moeten aan het gas'-meneer bedreigt De Dagelijkse Standaard en onze redacteur

'PVV'ers moeten aan het gas'-meneer bedreigt De Dagelijkse Standaard en onze redacteur

Jeroen van Baardwijk is nog lang niet klaar met alles dat enigszins rechts aan doet. Hij vindt namelijk niet alleen dat PVV'ers aan het gas moeten en dat Wilders hetzelfde moet overkomen als Pim Fortuyn, nee, hij gelooft ook dat het volkomen normaal is om redacteurs van kritische websites te bedreigen. Meneer is blijkbaar nogal van het geweld.

Zoals wij gisteren schreven liet Van Baardwijk onlangs weten op Twitter dat hij PVV'ers blokkeerde "bij gebrek aan een gaskamer om ze naartoe te deporteren." Knettergek natuurlijk, maar het was lang niet de enige keer dat hij zo'n uitspraak deed. Even later twitterde hij namelijk ook dat Geert Wilders wat hem betreft uit de weg geruimd moet worden.

screen-shot-2016-12-03-at-14-51-49

Blijkbaar is meneer de aspirant-vergasser niet gediend van mensen die kritiek durven te leveren op zijn uitspraken (die overigens duidelijk in strijd met de wet zijn). Vandaag nam hij namelijk contact op met redacteur Paul van der Bas, de auteur van het stuk. Hij stuurde Paul deze message:

idioot

Met andere woorden, hij dreigt DDS met een rechtszaak en Paul met meer -- gezien zijn Twitteruitspraken is het niet gek om ervan uit te gaan dat hij daarmee op een gewelddadige 'oplossing' doelt.

Helaas voor meneer van Baardwijk ben ik als hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard absoluut niet gediend van dit soort ranzige extreemlinkse berichtjes. Aangezien Paul slechts berichtte wat deze gek zelf twitterde zie ik een rechtszaak met vertrouwen tegemoet. Sterker nog, ik hóóp dat hij juridische stappen neemt omdat ik kan onmiddellijk op gelijke wijze zal antwoorden. Van ons kan hij dan ook enkele aanklachten tegemoet zien, waaronder bedreiging. Met een beetje mazzel doet Geert Wilders himself ook aangifte; het is immers duidelijk dat Van Baardwijk hem met de dood bedreigde. Als ik Wilders was zou ik dat absoluut niet accepteren. Je weet het maar nooit met dit soort trieste figuren: Volkert van der Graaf werd waarschijnlijk ook weggelachen, maar hij voegde de daad wel degelijk bij het woord.

Het is tekenend voor de houding van extreem-links. Rechts wordt er altijd van beschuldigd 'radicaal' en 'gewelddadig' te zijn, maar ik kan me het laatste rechtse geweld niet herinneren. Het zijn altijd progressieven die geweld plegen of ermee dreigen, of met behulp van de sterke arm van de wet iemand het zwijgen proberen op te leggen. Meneer Van Baardwijk is daar niet het eerste, maar zeker ook niet het laatste voorbeeld van.

Hoe dan ook, Jeroen: klaag ons maar aan. Ik wil héél graag samen met je voor een rechter staan om te bepalen wie er nou eigenlijk over de schreef is gegaan. Kom maar op jongen, ik lust je rauw.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer