Qbuzz-buschaffeurs bezorgd om einde experiment met speciale asielbus voor treitermigranten

Qbuzz-buschaffeurs bezorgd om einde experiment met speciale asielbus voor treitermigranten

Het personeel van OV-bedrijf Qbuzz maakt zich zorgen om het naderende einde van het experiment met de speciale 'asielbus' in Ter Apel, die momenteel naast de reguliere lijn 73 draait. De asielbus is bedoeld om de overlast van migranten te verminderen. Dat men zich met het aankondigen van het einde van de speciale asielbus zorgen maakt is geheel logisch. Sinds de inzet van de asielbus is de overlast op lijn 73 sterk gedaald, via Dagblad van het Noorden.

De proef met de speciale Qbuzz-asielbus eindigt al op 15 december dit jaar en vanaf dat moment kunnen de inwonenden van het AZC Ter Apel weer gewoon met de reguliere buslijn 73. Bij de Ondernemingsraad van Qbuzz is men vooralsnog bezorgd of het wel goed gaat, zo stelt één van de Qbuzz-medewerkers tegenover de krant:

"We hopen dat we dan niet opnieuw met overlast te maken krijgen’’

Afgelopen voorjaar ging het helemaal mis en doken beelden op van pestmigranten die buschauffeurs belaagden en vertraging veroorzaakten. De overlast werd uiteindelijk teveel en daarom werd de speciale asielbus ingezet om de pestkoppen te isoleren. Sinds de intrede van de pendelbus op 15 mei ervoeren de Qbuzz-buschauffeurs op de reguliere 73-lijn nauwelijks nog overlast. De speciale asielbus was een succes.

Om te voorkomen dat het in de toekomst wéér mis gaat met de reguliere lijn 73, worden de bussen uitgerust met extra camera's en rijden er ook stewards mee. Wellicht dat de pestkoppen onder de 'veiligelanders' hun lesje nu wel geleerd hebben en zich koest houden, maar bij Qbuzz houden ze met alles rekening.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties