Raar: VVD-Europarlementariër Van Baalen bemoeit zich met formatie en zegt dat PvdA gewoon mee moet doen in coalitie

Geen categoriemei 27 2017, 17:00
In het Radio 1 programma 'Kamerbreed' heeft Hans van Baalen, EU-parlementariër voor de VVD, gezegd dat de PvdA gewoon mee moet doen aan de coalitiebesprekingen.
Van Baalen weet veel beter wat de PvdA wil dan Lodewijk Asscher zelf. Die zei gisteren nog dat zijn partij, die bij de laatste verkiezingen compleet in de marge verdween, helemaal niet wil regeren. En dat heeft hij al veel vaker gezegd in de afgelopen periode. Aan realiteitszin ontbreekt het Asscher niet als het over de PvdA en regeren gaat. Afgelopen maandag kon DDS ook al melden dat Lodewijk Asscher geen heil ziet in regeringsdeelname van de PvdA. Terecht, als je het mij vraagt. In het artikel van maandag, waar in drie stappen de hele impasse van het moment helder wordt gemaakt, zagen we al dat dit geen haalbare kaart was.
Samenvattend: de 3 partijen die nu nog overblijven om bij de VVD, CDA en D66 aan te schuiven zijn de SP, GroenLinks en de CU. De SP wil zelf niet met de VVD, dus dat houdt op. Voor wat GroenLinks betreft, daar hebben we allemaal het succes van kunnen aanschouwen en de CU is keihard in de maling genomen door D66 en dus uitgesloten van deelname aan een kabinet. Het kan dus niet anders of er moet iemand van inzicht veranderen of zijn houding aanpassen.
Nota bene Alexander Pechtold zal op twitter in ieder geval even het goede voorbeeld geven van een bruggenbouwer. Pechtold, die onlangs in de kamer nog zei dat hij een kabinet voor zich zag waar heel Nederland zich in zou kunnen vinden. Een kabinet waarin we niet over uiterst recht, noch over uiterst links zouden gaan. Met de CU was dat prima gelukt. Dat was dé partner geweest om conservatief en progressief te verbinden. Maar die optie wees Alexander resoluut van de hand. Nu doet hij schijnheilig net alsof hij weer open staat voor allerlei opties:
https://twitter.com/APechtold/status/868372841099669504
https://twitter.com/D66/status/868130493086257152
Dat Pechtold helemaal geen kabinet wil waarin heel Nederland zich herkent is wel duidelijk geworden toen hij Gert-Jan Segers zo voor het blok zette. D66 haat conservatief. Wees daar gewoon eerlijk over en hou niet de schijn op dat je dat prima vindt. Onderstaand antwoord op de tweet van Pechtold vat perfect samen wat we moeten weten over de veinzende lariekoek die Pechtold verspreidt:
https://twitter.com/petersiebelt/status/868143319666348034
Pechtold en Van Baalen zijn als raadgevers ongeveer even slecht. We hebben ondertussen genoeg gezien van de slopende formatie na de verkiezingen van 15 maart. De gesprekspartners bewijzen keer op keer het gelijk van Thierry Baudet. We hebben hier een frisse wind nodig: een zakenkabinet. Dan zijn we in een klap verlost van deze ellenlange lijdensweg waarin de partijen zich steeds ongeloofwaardiger maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten