RDW wil rijbewijs op je smartphone. Prima idee, ik bedoel maar: wat kan er in vredesnaam misgaan?

Geen categorieokt 03 2016, 11:00
Oh wacht...
De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft een geweldig idee:

Over een paar jaar kan iedereen zijn rijbewijs op zijn smartphone hebben. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) verwacht dat de techniek rond 2020 voldoende veiligheid biedt om dit mogelijk te maken.

Unitmanager Rijbewijzen, Bas van den Berg, legt uit:

"Op dit moment wordt internationaal gewerkt aan de ontwikkeling van een standaard en worden er proeven gedaan met apps die dit mogelijk moeten maken. Wel zullen er bij ons nog extra waarborgen nodig zijn, omdat wij het rijbewijs in ons land ook als identiteitsbewijs gebruiken."

Ah, wat zijn we toch weer heerlijk innovatief bezig met elkaar! Ik zie het al helemaal voor me: we hebben allemaal een handige app met daarop ons rijbewijs. Als we aan worden gehouden door de politie openen we de app even et voila: klaar. Bijkomend voordeel voor de staat is natuurlijk dat we onze telefoon overal met ons meenemen en ze de app dus snel even kunnen linken aan satellieten en dergelijke zodat we precies weten waar we 24/7 zijn.
Oh wacht, schreef ik dat nou echt op? Haha, zo'n vaart zal dat natuurlijk niet lopen! Welnee, niets om je zorgen over te maken. We weten immers allemaal dat de staat onze privacy buitengewoon serieus neemt en helemaal niet van zins is om een enorm Big Brother-achtig systeem op te zetten.
Zoals Ancilla van de Leest, lijsttrekker van de PiratenPartij bij de komende verkiezingen, het verwoordt op Twitter:
https://twitter.com/ncilla/status/782845842566868993
Laat die mooie, privacyloze en hackvriendelijke toekomst maar komen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten