DDS-volger reageert op Twitter op Rutte's laconieke houding na aanslagen Straatsburg

Geen categoriedec 12 2018, 21:00
Mark Rutte reageerde uiterst laconiek op de terreurdaad in Straatsburg. Cijfers staan aan zijn kant, maar het gevoel van onveiligheid staat zeker niet aan zijn kant. Volgens hem is de beste reactie op de terreurdreiging in Nederland 'gewoon je leven blijven leiden' en zeker, dat is ook zo. Maar hier gaat toch echt iets fout want ondanks dat de cijfers aan de kant van Rutte staan is er wel heel duidelijk een trendwijziging waarneembaar. Een lezer van De Dagelijkse Standaard reageerde dan ook scherp op Ruttes reactie. 'Jullie laten terroristen binnen' - een feitelijk juiste uitspraak, want tussen de migratiestromen bleken toch ineens wel IS-aanhangers rond te lopen. En meer terreuraanslagen sinds het jaar 2004 is een onweerlegbare waarheid.

De beelden waren weer schokkend zoals we gewend zijn bij treuraanslagen. Gillende vrouwen, leed en bloed. Rutte reageerde enigszins flauw op vragen van journalisten en vermeed het onderwerp zoveel mogelijk. Geert Wilders kwam met veel bombarie de Kamer binnen lopen 'Zeg ik het niet al jaren!' was als het ware aan zijn gezicht af te lezen en in hij werd gesteund door de Tweede Kamer zijn debat over terrorisme waar hij zijn zegje mag doen vindt binnenkort plaats. De reacties van de Twittergemeenschap op Ruttes reactie waren ook interessant. Een van hen vond het nogal vreemd dat Rutte zo laconiek reageerde en stelde:
https://twitter.com/Hans79141332/status/1072922671648833537
En daar heeft 'Back in Business' dus een sterk punt. Zo lang het kabinet niet de intentie lijkt te hebben om migratie, die het risico's van bijvoorbeeld aanslagen en terreur met zich meebrengen, te beperken is het dweilen met de kraan open. Dan gaan we de komende jaren de trend richting meer aanslagen en meer terreur en meer doden niet stopzetten en omkeren. Weinig bemoedigend is dan ook het feit dat het kabinet het Migratiepact van Marrakesh heeft getekend. Daarmee lijkt het voor een groep burgers onvoldoende bereid de risico's te erkennen.Voor hen is de huidige trend een smet en een mentale last: gevoel van onveiligheid en dreiging. Het is wrang dat het juist die burgers zijn die worden getroffen door dergelijke aanslagen, terwijl Rutte veilig in zijn torentje huist. Verder gewoon 'uw leven blijven leven'.

Beelden van de aanslag in Straatsburg

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten