Rechter heeft schoon genoeg van een Syriëganger en legt de jihadist een hogere straf op dan het OM eiste

Geen categorieaug 29 2016, 17:00
Kijk, zo maak je korte metten met ISIS-strijdertjes die denken dat het dikke prima is om naar Syrië te gaan om daar mensen te onthoofden.
Jihadist Mohammed G. had vandaag een bijzonder slechte dag. De man hoorde vandaag in de rechtbank van Rotterdam zijn straf na een proces dat tegen hem was aangespannen vanwege het feit dat hij naar Syrië probeerde te reizen om daar lekker onschuldige burgers het leven zuur te maken of zelfs te vermoorden:

"Mohammed G. werd oktober vorig jaar opgepakt omdat hij met een vals paspoort naar het gebied van Islamitische Staat (IS) in Syrië wilde reizen. De Maastrichtse Irakees gaf aan een martelaarsdood te willen sterven in het kalifaat. G. werd in de gaten gehouden door meerdere undercoveragenten en door een arrestatieteam van zijn bed gelicht nadat hij een aanbetaling deed voor de aankoop van een vals paspoort."

In 2013 was knurftje Mo ook al veroordeeld vanwege zijn hardnekkige jihadistische sympathieën.
In deze zaak vroeg vroeg het Openbaar Ministerie om twee jaar cel en tbs, vanwege zijn gestoorde denkbeelden. De rechter vond dat echter veel te mild. En dus kreeg ISIS-tokkie Mo geen twee, maar drie jaar. Ook gaf hij aan dat Syriëgangers die nog in afwachting zijn van hun proces hun borst kunnen natmaken:
https://twitter.com/DjoeGio/status/770244469954318338
Wat een held is deze rechter! Gewoon zonder bikken of blozen strenger straffen dan het OM had gewild: dán ben je een rechter met het hart op de goede plaats.
En het mooie is: Jihadisten weten dus wat er op ze te wachten staat als ze menen 'stoer' te moeten doen en zich bij ISIS willen aansluiten. Dan eindigen ze op een muf celletje waar ze lekker kunnen wegrotten. Onthoofden doe je maar lekker in zieke videospelletjes, maar laat die arme mensen in Syrië in vredesnaam gewoon met rust. Als je jihadje wil spelen, ga je maar Age of Empires op je computer installeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten