Recordaantal immigranten naar Nederland, dankzij VVD en PvdA

Geen categoriefeb 04 2015, 15:00
In 2014 kwam een recordaantal van 181.000 migranten naar ons land.
Het mag geen verrassing zijn: de poorten van Nederland staan nog altijd wagenwijd open voor nieuwe immigranten. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er in 2014 maar liefst 181.000 immigranten naar Nederland gekomen. Dat is een record, en dat record hebben we te danken aan dit kabinet.
Mede door de immigratie groeide de Nederland vorig jaar met bijna 73.000 mensen. Drie keer raden waar de meeste immigranten vandaan komen. De lezers in de Randstad weten het ongetwijfeld al zonder de cijfers te kennen. Dit is de top-5 van landen waar de meeste immigranten vorig jaar vandaan kwamen:
1. Polen
2. Turkije
3. Marokko
4. Suriname
5. Indonesië
Maar dat is nog niet alles:
Omdat Poolse, Roemeense en Bulgaarse werknemers zich niet altijd hoeven in te schrijven bij een Nederlandse gemeente is hun aantal groter dan de bevolkingsregisters laten zien.
Ook het aantal vluchtelingen uit Syrië nam toe. In 2014 vestigden zich 8500 Syriërs. In totaal staan nu in Nederland 22.500 Syriërs ingeschreven, aldus een woordvoerder. Ook het aantal asielverzoeken van Eritreeërs steeg relatief sterk. In 2014 waren dat er 2000. In 2013 nog 500.
De officiële cijfers laten niet eens alles zien. Grote groepen Oost-Europeanen komen wel naar Nederland, maar laten niks weten aan de gemeente waar ze zich vestigen. Vanuit het kabinet klinkt geen enkel geluid om de immigratiestroom in te perken, terwijl daar veel goede redenen voor zijn. Om een paar redenen te noemen: we kunnen dan de dreiging van het islamitisch terrorisme inperken, de verloedering in 'prachtwijken' tegengaan, en de uitkeringen indammen.
Wat mij betreft komt er een tijdelijke immigratiestop voor 'kansarme' migranten. We moeten alleen nog mensen toelaten die iets toevoegen aan onze samenleving. Immigranten die in de eerste jaren in een uitkering belanden in ons land - met uitzondering van politieke vluchtelingen - hebben hier helemaal niets te zoeken. We hebben hardwerkende en ondernemende immigranten nodig. En dus geen frauderende uitkeringstrekkende gelukszoekers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten