Redenen om te kiezen voor een incassobureau

Redenen om te kiezen voor een incassobureau

Wordt uw rekening niet betaald door een klant? Dat is knap vervelend! Een oplossing voor uw betalingsproblemen kan zijn om een incassobureau in te schakelen. Tegenwoordig is het niet lastig om te kiezen voor een incassobureau. Deze bureau’s gaan ook steeds meer mee met de tijd en kunnen aanmaningen zelfs per WhatsApp naar uw klanten sturen. Dat is snel én efficiënt! Er zijn meerdere factoren waarom je met een incassobureau in zee kan gaan, lees nu waarom!

Uw cashflow is in gevaar

De meest voorname reden om te kiezen voor de hulp van incassobureau is als het bestaan van uw organisatie in gevaar komt door onbetaalde facturen. Als u veel afnemers heeft kan het altijd zo zijn dat een klein deel niet (op tijd) betaald. Maar zodra de onbetaalde facturen hoog oplopen kan dit nadelig zijn voor uw bedrijf. Als u hierdoor uw personeel niet meer kunt betalen of zelf niet uw rekeningen kunt betalen moet er iets veranderen. Een incassobureau kan u dan helpen om de openstaande rekeningen te vereffenen.

Een incassobureau is alleen nuttig als u zelf strict bent

Stuurt u op tijd uw facturen, herinneringen en aanmaningen? Dan weet een klant waar hij of zij aan toe is. Vermeldt u hierbij dat u na de laatste aanmaning een incassobureau inschakelt? Dan kan het geen verrassing zijn als een klant een bericht van een incassobureau ontvangt.

Bent u een stuk minder geordend als het aankomt op het versturen van facturen etc.? Dan is het misschien niet handig voor de relatie met uw klanten om met een incassobureau in zee te gaan. Daarnaast bent u ook wettelijk om bij een laatste aanmaning bepaalde details moet vermelden zoals incassokosten en betaaltermijn. Meer regels staan vermeld in de wet incassokosten.

De wanbetaler is geen duurzame relatie

Zodra u een incassobureau op uw klant afstuurt kunt u er vanuit gaan dat het u de relatie met uw klant kwijt bent. Dat is niet per definitie een slechte ontwikkeling. U heeft werk verricht en u heeft recht op betaling. Heeft u nog steeds uw betaling niet binnen na het sturen van reminders? Dan is dit geen klant die u voor de lange termijn wilt hebben, het uit namelijk geen respect. Een incassobureau helpt u uw geld terug te krijgen. Dit zorgt er wel voor dat de relatie met uw klant kan verslechteren.

Meer nodig dan een incassobureau?

Staan er echt grote bedragen open en wilt u hier serieus werk van maken. Dan kunt u er ook voor kiezen om met een incasso advocaat aan de slag te gaan. Juridisch advies inwinnen is het begin van zo’n proces. De incasso advocaat zal u dan ondersteunen van A tot Z. Kies voor een goedkope advocaat met veel ervaring van Verweij Juristen om snel uw zaak op te lossen.

Lees meer over:
Rechten Incassobureau

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties