Regelmatig last van hoofdpijn? Hier is hoe je daar in een mum van tijd weer van af bent!

Geen categoriedec 17 2015, 8:00
Weinig dingen kunnen het leven tijdelijk zo ondraaglijk maken als een hoofdpijn. Zaak dus om er zo snel mogelijk weer vanaf te komen... maar hoe dan? Nou, zo!
De één heeft er vaak last van, en de ander minder. Maar vervelend is het altijd: hoofdpijn. Maar behalve irritant is het vaak ook onnodig, want hoofdpijn is vaak te voorkomen of zelfs te verhelpen. Je moet alleen weten hóé, want er zijn meerdere soorten hoofdpijn. En allemaal moeten ze op een andere manier bestreden worden. Lees verder en leer:
Pijn in het voorhoofd
Deze pijn wordt veroorzaakt door bijholteontsteking. Je kan het verlichten door hete douches te nemen en ademhalingsoefeningen te doen.
Pijn in één van de hersenhelften
Dit is een vorm van migraine, en een vrij agressieve ook. Wordt doorgaans namelijk vergezeld door overgevoeligheid voor licht en geluid, en veroorzaakt misselijkheid. Verder naar omdat het 72 uur kan aanhouden. Je kan deze pijn het beste bestrijden door in een donkere, rustige kamer te gaan liggen en direct pijnstillers te nemen als de pijn komt opdagen.
Pijn aan één kant van het gezicht, inclusief ook opgezet oog
Dit is een clusterhoofdpijn. Een erg vervelende vorm van hoofdpijn die wel twee weken kan aanhouden. Het komt elke dag opzetten rond dezelfde tijd en houdt dan één tot drie uur aan. Ervaringsdeskundigen melden dat je beter in beweging kan blijven dan stil kan liggen als je van deze hoofdpijn last hebt.
Types-of-Headaches-and-How-to-Make-Them-Go-Away-1
Hoofdpijn die voelt als een samentrekkende ring rond je hoofd
Deze pijn komt langzaam opzetten en doet gaandeweg steeds iets meer pijn. Deze pijn wordt veroorzaakt door stress. De remedie is dan ook duidelijk: ga ontspannen.
Pijn in de slapen
Deze hoofdpijn komt voornamelijk voor bij mensen die problemen hebben met hun gewrichten. Voor deze pijn is helaas geen eenvoudige oplossing: maak een afspraak met de dokter als je slapen hoofdpijn beginnen te veroorzaken.
Hoofdpijn in het achterhoofd
Pijn in dit gedeelte van het hoofd wordt veroorzaakt door de ruggengraat of nek. De kuur is eenvoudig: frisse lucht en rek-en-strekoefeningen kunnen direct wonderen verrichten voor deze pijn.
Ziezo: met deze tips voor hoofdpijn kan jij er voorlopig ook weer even tegenaan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten