Regelmatig last van hoofdpijn? Hier is hoe je daar in een mum van tijd weer van af bent!

Regelmatig last van hoofdpijn? Hier is hoe je daar in een mum van tijd weer van af bent!

Weinig dingen kunnen het leven tijdelijk zo ondraaglijk maken als een hoofdpijn. Zaak dus om er zo snel mogelijk weer vanaf te komen... maar hoe dan? Nou, zo!

De één heeft er vaak last van, en de ander minder. Maar vervelend is het altijd: hoofdpijn. Maar behalve irritant is het vaak ook onnodig, want hoofdpijn is vaak te voorkomen of zelfs te verhelpen. Je moet alleen weten hóé, want er zijn meerdere soorten hoofdpijn. En allemaal moeten ze op een andere manier bestreden worden. Lees verder en leer:

Pijn in het voorhoofd

Deze pijn wordt veroorzaakt door bijholteontsteking. Je kan het verlichten door hete douches te nemen en ademhalingsoefeningen te doen.

Pijn in één van de hersenhelften

Dit is een vorm van migraine, en een vrij agressieve ook. Wordt doorgaans namelijk vergezeld door overgevoeligheid voor licht en geluid, en veroorzaakt misselijkheid. Verder naar omdat het 72 uur kan aanhouden. Je kan deze pijn het beste bestrijden door in een donkere, rustige kamer te gaan liggen en direct pijnstillers te nemen als de pijn komt opdagen.

Pijn aan één kant van het gezicht, inclusief ook opgezet oog

Dit is een clusterhoofdpijn. Een erg vervelende vorm van hoofdpijn die wel twee weken kan aanhouden. Het komt elke dag opzetten rond dezelfde tijd en houdt dan één tot drie uur aan. Ervaringsdeskundigen melden dat je beter in beweging kan blijven dan stil kan liggen als je van deze hoofdpijn last hebt.

Types-of-Headaches-and-How-to-Make-Them-Go-Away-1

Hoofdpijn die voelt als een samentrekkende ring rond je hoofd

Deze pijn komt langzaam opzetten en doet gaandeweg steeds iets meer pijn. Deze pijn wordt veroorzaakt door stress. De remedie is dan ook duidelijk: ga ontspannen.

Pijn in de slapen

Deze hoofdpijn komt voornamelijk voor bij mensen die problemen hebben met hun gewrichten. Voor deze pijn is helaas geen eenvoudige oplossing: maak een afspraak met de dokter als je slapen hoofdpijn beginnen te veroorzaken.

Hoofdpijn in het achterhoofd

Pijn in dit gedeelte van het hoofd wordt veroorzaakt door de ruggengraat of nek. De kuur is eenvoudig: frisse lucht en rek-en-strekoefeningen kunnen direct wonderen verrichten voor deze pijn.

Ziezo: met deze tips voor hoofdpijn kan jij er voorlopig ook weer even tegenaan!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties